Články autora: Šárka Tmějová

Digitál

Na Black Friday 2022 Evropské komisi pomáhal dohlížet tým českého Hlídače shopů

Pět let zkušeností s neziskovým projektem Hlídač shopů zužitkoval jeho tým ve speciálním projektu pro Evropskou komisi. Zástupci technologického startupu Apify a firmy TopMonks vyvinuli nástroj, který úředníkům pomáhal sledovat dodržování nového nařízení směřujícího k transparentnosti vývoje cen zboží v eshopech.
Tech

V pondělí odstartuje Týden inovací ČR. Představí světové i domácí experty a špičkové technologie

Za necelý týden, v pondělí 10. října, začíná 7. ročník Týdne inovací ČR. Patřit mu bude nejen pražské Cubex Centrum s mezinárodní konferencí a inovačním veletrhem, ale i desítky doprovodných akcí na mnohem místech v Česku.
Transport

České Campiri táhne na jih. Karavanový startup otevírá španělskou základnu

Na přelomu září a října otevře české Campiri novou půjčovnu obytných aut přímo u letiště ve španělské Malaze. Startup díky spolupráci s cestovní kanceláří Invia nabízí balíčky s letenkami a plánem trasy. Expanzi do Španělska umožnila Campiri jarní investice ve výši 115 milionů korun od fondů Rockaway Ventures a Miton.
Digitál

Včas, za fixní cenu a na pár kliknutí. Startup Stěhuju slibuje revoluci ve stěhování

Říká se, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Třídění věcí, balení, hledání vhodné stěhovací služby, smlouvání, doprovázení, následné vybalování a uklízení s sebou nese spoustu stresu, čemuž chce alespoň zčásti učinit zadost nová platforma Stěhuju. Slibuje mimo jiné transparentní výpočet ceny a jednodušší domluvu.
Digitál

Estonský jednorožec s českou stopou Pipedrive se rozrůstá. Zaměstnává už 1 000 lidí

Startup Pipedrive, jehož prodejní CRM systémy využívá více než 100 tisíc společností, nově zaměstnává přes tisícovku lidí. Polovinu managementu a zároveň 40 % napříč společností tvoří ženy. Původně estonský startup má 10 poboček v osmi státech Evropy a USA, v pražské kanceláři momentálně pracuje 51 lidí.
Digitál

Český startup počítá kurzy esportových utkání. Oddin.gg teď získal přes 100 milionů

Esport se stává celosvětovým fenoménem, který se stejně jako klasický sport neobejde bez sázení. Startup Oddin.gg Vlastimila Venclíka a Marka Suchara na základě analýz vypisuje kurzy pro sázkové kanceláře. Díky nové investici hodlá posílit expanzi do zahraničí a upevnit svou pozici na globálním trhu.
Ekologie

Konec plýtvání papírem? Izraelský vynález z něj umí odstranit natištěný inkoust

Technologický startup Reep Technologies původem z Tel Avivu vynalezl způsob, jak z potištěného papíru odstranit inkoust a zároveň ho nepoškodit. Zeleným laserem odtištěné archy mohou po zpracování rovnou zamířit do dalšího kola tisku. Vyčištěný papír se do oběhu může vrátit i desetkrát.
Tech

Akcelerátor PrusaLab podpoří skládací brusle, interaktivní světla a chytré známky pro dobytek

Prototypová dílna 3D tiskaře Josefa Průši zahajuje druhý ročník akceleračního programu se zaměřením na vývoj inovativních produktů. Trojici potenciálních budoucích startupů vybrala odborná porota ze 75 přihlášených, podpoří je finančně i mentoringem.