Včas, za fixní cenu a na pár kliknutí. Startup Stěhuju slibuje revoluci ve stěhování

6. 9. 2022 – 16:40 | Digitál | Šárka Tmějová | Diskuze:

Včas, za fixní cenu a na pár kliknutí. Startup Stěhuju slibuje revoluci ve stěhování
zdroj: Stehuju.cz

Říká se, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Třídění věcí, balení, hledání vhodné stěhovací služby, smlouvání, doprovázení, následné vybalování a uklízení s sebou nese spoustu stresu, čemuž chce alespoň zčásti učinit zadost nová platforma Stěhuju. Slibuje mimo jiné transparentní výpočet ceny a jednodušší domluvu.

K založení startupu přivedly Jana Huserku a Viktora Gutha jejich vlastní negativní zkušenosti se stěhováním. „Na otázku, kolik mě bude stěhování stát, mi žádná firma nebyla schopná dát odpověď bez prohlídky bytu. Bralo mi to čas i nervy,“ vysvětluje spoluzakladatel Stěhuju Viktor Guth. S Huserkem proto společně založili první online stěhovací platformu v Česku, která má lidem celý proces usnadnit, ušetřit jim peníze a hlavně čas.

Stěhuju tak stěhovací služby zdigitalizovalo. Na příslušné webové stránce stačí zadat poptávku zahrnující standardní informace o nemovitosti a stěhovaných předmětech spolu s ideálním datem stěhování. Platforma posléze zákazníka spáruje s profesionální stěhovací firmou a vše se obejde bez předchozích prohlídek, zdlouhavého rešeršování a dojednávání.

Startupu se stěhování podařilo optimalizovat natolik, že díky škále navázaných partnerství mnohdy dokáže naplnit obě cesty stěhovacího vozu, který tak nemusí jezdit na prázdno. Kromě ekologického rozměru tím může poskytovat i výrazně nižší ceny oproti konkurenci.

Platforma Stěhuju momentálně prochází akceleračním programem Československé obchodní banky Start It, který začínajícím startupům poskytuje poradenství a mentoring. Po necelém roce se může pochlubit stovkami zakázek a raketovým růstem o 20 % měsíčně. Není tedy divu, že uvažuje o možných investicích a nevylučuje ani expanzi na Slovensko.

Zdroje:
Stehuju.cz

Nejnovější články