Český startup počítá kurzy esportových utkání. Oddin.gg teď získal přes 100 milionů

17. 8. 2022 – 15:00 | Digitál | Šárka Tmějová | Diskuze:

Český startup počítá kurzy esportových utkání. Oddin.gg teď získal přes 100 milionů
Spoluzakladatel a ředitel Oddin.gg Vlastimil Venclík | zdroj: Oddin.gg

Esport se stává celosvětovým fenoménem, který se stejně jako klasický sport neobejde bez sázení. Startup Oddin.gg Vlastimila Venclíka a Marka Suchara na základě analýz vypisuje kurzy pro sázkové kanceláře. Díky nové investici hodlá posílit expanzi do zahraničí a upevnit svou pozici na globálním trhu.

Český startup Oddin.gg se zabývá predikcemi výsledků esportových utkání. Umělou inteligenci nakrmí daty o hráčích, týmech a analýzami předchozích zápasů a turnajů. Pokročilý algoritmus umí s vysokou přesností odhadnout, s jakou pravděpodobností dojde v daném videoherním klání k určité události - ať už jde o počet padlých gólů ve Fifě, nebo výhru/prohru v Dotě 2. Data posléze firma přeprodává sázkovým kancelářím.

V rámci série A třetího kola investic teď startup získal 4,5 milionu dolarů (téměř 110 milionů korun). Kolo vedl britský fond Velo Partners spolu s malajsijskými Genting Ventures, korporátní venture větví Genting Group, jednoho z největších provozovatelů kasin v Asii.

„Technologie Oddin.gg na nás svými metrikami pro esportové sázení udělala dojem. Z hlediska celého odvětví vidíme v případě esportů dynamický potenciál a Oddin.gg považujeme za klíčového hráče, který nabízí špičková data i služby pro své partnery v prostředí kompetitivního hraní,“ uvádí zástupce fondu Genting Ventures.

Kromě posílení týmu využije Oddin.gg získané prostředky na rozšíření a vylepšení portfolia svých služeb pro sázkové kanceláře. Zaměří se mimo jiné na vizualizaci dat, marketing či risk management. Marketingový aspekt pokryje startup díky letošní akvizici agentury Thousand Lives.

Předloni získal Oddin.gg milion eur od českého fondu Presto Ventures výměnou za čtvrtinový podíl ve firmě, loni pak tři miliony eur od skupiny investorů. 

Startup funguje od roku 2018, momentálně zaměstnává zhruba třicítku lidí. Ke klientům Oddin.gg patří kupříkladu Tipsport, Betway nebo Loot.bet. Společnost se chlubí tím, že v posledních třech letech neztratila jediného klienta. Nově operuje i v USA, brzy chce působnost rozšířit i do Kanady. Jako jedna z mála esportových společností je pak v černých číslech - povedlo se jí do nich dostat letos v červenci.

Zdroje:
Oddin.gg

Nejnovější články