České Campiri táhne na jih. Karavanový startup otevírá španělskou základnu

19. 9. 2022 – 17:00 | Transport | Šárka Tmějová | Diskuze:

České Campiri táhne na jih. Karavanový startup otevírá španělskou základnu
zdroj: Campiri

Na přelomu září a října otevře české Campiri novou půjčovnu obytných aut přímo u letiště ve španělské Malaze. Startup díky spolupráci s cestovní kanceláří Invia nabízí balíčky s letenkami a plánem trasy. Expanzi do Španělska umožnila Campiri jarní investice ve výši 115 milionů korun od fondů Rockaway Ventures a Miton.

Campiri založené Lukášem Janouškem a Paulem Tesarem funguje na principu sdílené ekonomiky. Majitelé karavanů prostřednictvím platformy mohou své vozy půjčovat jiným uživatelům v době, kdy je sami nevyužívají. Po loňském vstupu do Polska, Řecka a na Slovensko teď startup zakládá novou základnu v Malaze na jihu Španělska.

Aby cestovatelům průzkum Pyrenejského poloostrova zjednodušilo co možná nejvíc, spojilo se Campiri s cestovní kanceláří Invia, prostřednictvím které prodává zážitkové balíčky. Vedle samotného pronájmu auta v nich zájemci obdrží i plán na týdenní, 11denní nebo 14denní dovolenou, ale i zpáteční letenky z Prahy či Vídně do Malagy.

Půjčovna se příhodně nachází v blízkosti letiště a disponuje vozovým parkem o třicítce nových či zánovních obytných aut od stylových campervanů po prostorné rodinné karavany.

V další fázi španělské expanze by se Campiri chtělo soustředit na své polské zákazníky, kterým chce nabídnout obdobné cestovní balíčky společně s odletem z polských letišť.

V dohledné době by se ze strany startupu mělo podobné péče dočkat i Řecko, kde společnost momentálně spravuje dva karavany. Nabídku by chtělo rozšířit o dalších osm vozů, stejně jako v případě Španělska pak chystá turisticky zajímavé trasy a prodej balíčků s letenkami.

V červnu Campiri spustilo novou službu Campiri Base, neboli servis pražské Ruzyni, kde majitelům karavanů nabízejí servisování a přípravy vozů na cestu. Zájem o službu přitom skutečně roste - ještě před rokem platforma inzerovala 250 obytných vozů, letos jich je už přes 650. Měsíčně jich v nabídce přibude zhruba padesát.

Zdroje:
Campiri

Nejnovější články