V pondělí odstartuje Týden inovací ČR. Představí světové i domácí experty a špičkové technologie

3. 10. 2022 – 20:20 | Tech | Šárka Tmějová | Diskuze:

V pondělí odstartuje Týden inovací ČR. Představí světové i domácí experty a špičkové technologie
zdroj: Týden inovací

Za necelý týden, v pondělí 10. října, začíná 7. ročník Týdne inovací ČR. Patřit mu bude nejen pražské Cubex Centrum s mezinárodní konferencí a inovačním veletrhem, ale i desítky doprovodných akcí na mnohem místech v Česku.

„Svět ještě nekončí!“ Tak zní motto letošního ročníku Týdne inovací, kterým organizátoři chtějí dát navzdory globálním krizím v čele s energetickou krizí sbohem pesimismu. Cestou ven mají být kreativní řešení problémů v kombinaci s nejmodernějšími technologiemi. V rámci hlavního pásma tak budou přední experti debatovat o tom, jak se vypořádat s nečekanými situacemi a poradit si v náročné době – z pohledu jednotlivců, společnosti i firem, potažmo startupů.

Hlavní program v Cubex Centru Praha se letos skládá ze tří částí. První z nich je mezinárodní konference s pěticí diskuzních panelů, kde vystoupí přední zahraniční odborníci, například Dhiraj Mukherjee, spoluzakladatel aplikace Shazam, nebo geopolitická analytička Dr. Anat Hochberg-Marom.

„V rámci panelových diskuzí se zaměříme také na podle nás důležitá témata, jako je podpora zrodu dalších českých jednorožců, dále na otázky etiky ve spojení s inovacemi a novými technologiemi či podporu zájmu o vědu ve vzdělávání a další,” vysvětluje Lukáš Sedláček, zakladatel Týdne inovací ČR a institutu ELAI, a také CEO startupu Poetizer. 

Na konferenci bude debatovat i řada českých osobností, mimo jiné třeba zakladatelka logistického holdingu Packeta Group Simona Kijonková či náměstek ministryně pro vědu, výzkum a inovace Štěpán Jurajda či první český šampion UFC Jiří Procházka.

Druhou částí programu v Cubex Centru je pak inovační veletrh, který uvede přes 40 tuzemských i světových projektů. Představí se na něm kupříkladu zařízení iRomaScents obohacující sledování filmů či online nákupy o nový prožitek: vůně. Prezentovat se ale bude i první elektronické cello vytištěné na 3D tiskárně, umělá inteligence pro rozpoznávání spokojenosti květin či systém, který dokáže zkapalnit vodu ze vzduchu i uprostřed pouště.

Poslední částí je pak více než dvacítka inspirativních seminářů, které povede kupříkladu expertka na umělou inteligenci Sara Polak či ekonomové Jan Lamser, Tomáš Sedláček nebo Dominik Stroukal. Vedle programu v pražském Cubex Centru ale současně poběží i řada doprovodných akcí po celé republice. V Brně se koná odborná konference Digitální transformace v ČR a ve světě. Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK pořádá den otevřených dveří včetně konzultací podnikatelských nápadů, v Ostravě se zase koná TechMeetup konference 2022 se zaměřením na segment IT.

Zdroje:

Nejnovější články