Články autora: Adam Homola

Digitál

AI startup Anthropic sází všechno na čipy od Googlu

Společnost Anthropic, která je v oblasti umělé inteligence jedním z aktuálně nejzajímavějších hráčů, se rozhodla využít nejnovější čipy TPU v5e společnosti Google k pohonu svých rozsáhlých jazykových modelů.
Tech

Google se prý chystá investovat do populárního AI startupu Character.AI

Google údajně vede pokročilá jednání o významné investici do rozvíjejícího se startupu Character.AI. Zdroje Reuters obeznámené s jednáním naznačily, že by technologický gigant mohl přispět významnou částkou, potenciálně v řádu stovek milionů dolarů, na podporu růstu firmy AI.
Transport

Tenhle transportní startup podpořil sám Jeff Bezos a teď končí

Digitální přepravní společnost Convoy oznámila ukončení své činnosti v souvislosti s výrazným poklesem v odvětví nákladní dopravy. Toto oznámení bylo ve čtvrtek sděleno jejím zaměstnancům.
Tech

Roste Nvidii konkurence? Startup Kneron má za sebou další úspěšné kolo financování

Společnost Kneron, která se zabývá výrobou polovodičů zaměřených na umělou inteligenci a sídlí v USA, oznámila úspěšné kolo financování, v jehož rámci získala dalších 49 milionů dolarů, čímž se její celkový kapitál vyšplhal na 97 milionů dolarů.
Tech

Startupy mají ještě 10 dní na přihlášky do Creative Business Cup 2023

Čas na registraci do startupové soutěže Creative Business Cup se krátí, své projekty můžete přihlásit do 15. ledna 2023. Národní kolo soutěže, které pořádá agentura CzechInvest, vám dává šanci probojovat se do mezinárodního finále v Kodani a utkat se s těmi nejkreativnějšími startupy světa.
Digitál

Řešení umělé inteligence Infor umožní Camatic Seating optimalizovat výběrová řízení a zvýšit prodej

Infor, poskytovatel odvětvově-specifických cloudových řešení, oznámil, že Camatic Seating, globální výrobce ergonomických sedaček pro stadiony, sportovní arény, kina, divadla, vzdělávací instituce a dopravní prostředky, využije Infor Coleman AI, integrované řešení umělé inteligence, ke zlepšení spokojenosti zákazníků, optimalizaci výběrových řízení a zvýšení celkového obratu. 
Digitál

Měsíční růst Pickey je přes 20 procent, potvrzuje pravidlo 80:20

Platforma pro tvorbu obsahu a svým způsobem i tak trochu sociální síť Pickey roste jako z vody. Jistě, není tak stará jako některé jiné platformy, její spoluzakladatelé Denisa Hrubešová a David Slačálek ji spustili teprve loni, ale už teď se mohou pochlubit velice zajímavými čísly.
Digitál

Brno spustilo mapu firem zaměřující se na umělou inteligenci

V rámci otevřené platformy Brno.AI vznikla mapa AI zaměřená na subjekty věnující se výzkumu, vývoji a vzdělávání. Zahrnuje ale také jak dodavatele řešení, tak i subjekty, které řešení založené na umělé inteligenci aplikovaly ve své činnosti.