DEPO Ventures investuje do hlasového asistenta GitGut, který pomáhá hráčům zlepšovat se ve videohrách

10. 2. 2022 – 16:37 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

DEPO Ventures investuje do hlasového asistenta GitGut, který pomáhá hráčům zlepšovat se ve videohrách
zdroj: RIOT

Myslíte to s hraním videoher opravdu vážně a hledáte způsob, jak se zlepšit? Pomůže vám česká aplikace GitGut s hlasem Petra Rychlého či Homera Simpsona, která vaši hru analyzuje a navrhuje nejlepší postupy.

Esport je rok od roku větším, neustále rostoucím odvětvím zábavního průmyslu, které nabývá na důležitosti, hýří potenciálem a nabízí dostatek prostoru pro inovace. Všiml si toho i Jan Francírek, zkušený startupista, který se rozhodl ukousnout si něco z velmi bohatého koláče.

Jeho startup GitGut je hlasovým asistentem, který pomáhá hráčům zlepšovat se ve videohrách. Jde tak ve své podstatě o kouče, který je s vámi, kdykoliv ho potřebujete. A nemluví na vás roboticky, ale hlasem známého streamera či herce.

„Představte si, že hrajete hru a vedle vás sedí kamarád, co zná výborně danou hru i vás samotného, hraje s vámi a pomáhá vám. A ten kamarád je navíc váš oblíbenec – buď streamer nebo třeba herec, jako Snoop Dogg. To je přesně zážitek, který chceme vytvořit,“ říká zakladatel GitGutu Jan Francírek. 

GitGut se zatím zaměřuje na populární MOBA hru League of Legends. Uživatel si jednoduše stáhne aplikaci, která se skrze rozhraní lolAPI připojí do hry a vidí tak to samé, co hráč. Na základě analytických modelů vyhodnotí danou situaci a poskytne hráči radu, jak se zachovat dál.

Aplikace je prozatím poskytovaná zdarma a jenom v loňském roce zaujala na 15 tisíc hráčů, z nichž třetina ji používá každý den. Startup momentálně vydělává na dvou hlasových balíčcích – díky jednomu na vás bude promlouvat hlas Petra Rychlého, díky druhému hlas Vlastimila Zavřela, kterého můžete znát jako Homera Simpsona.

„Letos chceme dál rozšiřovat českou komunitu a zároveň vytvořit první hlasové balíčky v angličtině. Během půl až tři čtvrtě roku bychom chtěli zdolat hranici sta tisíc uživatelů. Hledáme dobré streamery v angličtině i slavné herce. Od DEPO Ventures si slibujeme mentoring a také pomocnou ruku v praktických otázkách a kontaktech,“ dodává Jan Francírek.

DEPO Ventures je jednou z investičních skupin, která nyní finančně podpořila další rozvoj startupu GitGut. Dohromady si tým přišel na 8,5 milionu korun, z čehož 2,5 přišlo právě od DEPO Ventures. GitGut by do budoucna rád nabízel prémiové předplatné, které hráčům poskytne ještě přesnější a personalizovaný zážitek na základě jejich výkonu a psychologického profilu.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články