Díky startupu RoadTwin mohou města či regiony modelovat dopravu v rámci vteřin

27. 6. 2022 – 10:15 | Transport | Adam Homola | Diskuze:

Díky startupu RoadTwin mohou města či regiony modelovat dopravu v rámci vteřin
zdroj: Foto: RoadTwin

RoadTwin je startup umožňující modelovat dopravu a dopravní situace přímo z webové aplikace. Není k tomu potřeba nic víc, než internetové připojení a prohlížeč.

Příslušní zástupci města či regionu si tak mohou snadno a velice rychle vyzkoušet různé dopravní scénáře, kdy lze na správné řešení kápnout během několika sekund. Není potřeba ani nic instalovat, školit lidi na jakýkoliv specifický dopravní software, a dokonce není nutné ani kontaktovat dopravní specialisty.

Města se tak mohou rozhodovat na základě dat a jejich vizualizace, díky čemuž pak mohou v praxi naplánovat a přizpůsobit dopravní systém například velké kulturní či sportovní akci.

V současné době využívá RoadTwin město Plzeň v plné míře.

Celý RoadTwin pak stojí na technologii Traffic Modeller, tedy serverovém řešení, skrze které je možné měnit parametry dopravních algoritmů výpočtu včetně vlastností samotného dopravního modelu.

RoadTwin vzešel z prostředí fakulty aplikovaných věd ZČU a k životu mi pomohl i celoevropský projekt PoliVisu, financovaný z Evropského rámcového programu pro výzkum a inovace HORIZON 2020.

Zdroje:

Nejnovější články