DEPO Ventures vstupuje do startupu Ringil digitalizujícího nákladní přepravu

11. 3. 2022 – 13:22 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

DEPO Ventures vstupuje do startupu Ringil digitalizujícího nákladní přepravu
zdroj: DEPO Ventures

Mladý startup Ringil si dává za cíl nahradit staré způsoby správy nákladní přepravy plnou digitalizací. S tímto cílem pomáhají v aktuálním investičním kole investoři z DEPO Ventures a další.

První verze digitálních a automatizačních systémů startupu Ringil jsou zákazníkům dostupné od loňského září, ale má-li se česká firma propojit s přepravními partnery, rozšířit po evropském trhu a najmout pro tyto účely další zaměstnance, neobejde se bez finanční pomoci zvenčí.

Proto Ringil otevřel investiční kolo s cílem vybrat 20 milionů korun od investorů. Již se mu podařilo vybrat lehce přes polovinu od DEPO Ventures, Principal Engineering, andělského investora ze Silicon Valley Isaaca Applbauma a bývalého top manažera DHL Alexe Pilaře.

Ringil svým klientům umožňuje sledovat přepravu zásilek v reálném čase, odhadne, zda bude balíček doručen včas a potvrdí předání adresátovi. Usnadní kontrolu nad stovkami mailů, telefonních hovorů a rozličných systémů denně, čímž firmám ušetři mnoho pracovních hodin.

„Naší vizí je kompletně automatizovaná logistika, či alespoň nákladní doprava. Chceme vybudovat firmu, která tu bude desítky let a pomůže tisícům firmám digitalizovat i automatizovat procesy v logistice. Našimi největšími rivaly jsou tužka, papír, e-mail a telefon – tyto nástroje obsluhují 95 procent trhu. Nebude jednoduché je porazit, ale zvládneme to,“ říká zakladatel a CEO Ringilu André Dravecký.

Dravecký není v oboru žádným nováčkem. Jeho rodina spravuje menší tuzemskou přepravní společnost a sám založil projekt Shipvio, který soutěžil s německou technologickou společností Sennder o prvenství na trhu digitální nákladní přepravy. Doplňují ho Miloslav Vlach a Michal Bako se zkušenostmi s budováním logistických technologických platforem.

„Logistika je jedno z největších odvětví na světě. Kvůli nárůstu online nakupování, proměnám v geopolitice či stále většímu důrazu na ekologickou udržitelnost se navíc mnohotvárnost tohoto odvětví zvyšuje. Z největších hráčů v logistice se stávají technologické společnosti, ale podstatná část odvětví stále není digitalizovaná. A právě Ringil usiluje o to, aby i malé a střední firmy dostaly k dispozici pokročilé nástroje,“ uzavírá partner DEPO Ventures Michal Ciffra (na obrázku výše vlevo).

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články