Investoři vložili 150 milionů korun do soukromé přepravy turistů mezi městy od Daytrip

21. 2. 2022 – 16:05 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Investoři vložili 150 milionů korun do soukromé přepravy turistů mezi městy od Daytrip
zdroj: Daytrip

Český startup Daytrip zajišťující pohodlnou soukromou meziměstskou přepravu se připravuje na obnovení turismu po opadnutí pandemických opatření s devítimístnou investicí.

Navštívíte cizí zemi, rádi byste se prošli po několika jejích městech, ale nechce se vám řídit a cestovat společně s jinými lidmi vlakem či autobusem? Pro přesně takto smýšlející turisty vznikl v roce 2015 český startup Daytrip, který jim zajistí soukromou přepravu mezi městy a upozorní na zajímavosti.

Daytrip vám zkrátka zařídí řidiče s vlastním vozem, a tedy nesrovnatelným pohodlím s jinou meziměstskou dopravou. Tento řidič navíc musí hovořit anglicky, jelikož firma původně cílila na americké turisty navštěvující Evropu.

Obecně ale máte jistotu, že se s řidičem Daytripu v každé zemi dorozumíte, ovládáte-li angličtinu. Díky tomu vám neuniknou nejrůznější památky a jiné body zájmu, jelikož řidič může zároveň sloužit i jako místní průvodce.

Přes Daytrip už se svezlo na 300 tisíc turistů v 85 zemích světa, ale tvůrci startupu rozhodně nezpomalují. Díky novému investičnímu kolu Series A si společnost přišla na 150 milionů korun, které použije na urychlení expanze, vývoj nových produktů a hledání strategických partnerství.

Chce tím hlavně nakopnout post-pandemické cestování, jelikož během nejrůznějších omezení šlo v posledních letech cestování trochu stranou. Investiční kolo vedl budapešťský fond Euroventures, ke kterému se přidali stávající investoři J&T Ventures, Nation 1 a Pale Fire Capital.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články