Campiri míří na Slovensko a digitalizuje evropský karavaning

22. 3. 2022 – 15:23 | Transport | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Campiri míří na Slovensko a digitalizuje evropský karavaning
zdroj: Campiri

Platforma Campiri se z Česka rozšiřuje do Evropy a má ambici vytvořit sdílenou infrastrukturu v segmentu obytných vozů. V blízké budoucnosti chce propojit Česko, Slovensko, Polsko a Řecko do jedné velké sítě.

Cílem startupu Campiri je zpřístupnit odvětví karavaningu lidem, kteří přiletí do Evropy a chtějí ji procestovat skrz naskrz. Zásadní je ovšem modernizace karavaningu a naplnění potenciálu s důrazem na udržitelnost a edukaci v rámci komunity.

Už první rok platformy dokázal, že ambice týmu jsou oprávněné – majitelům karavanů a půjčovnám totiž platforma přinesla přes 800 rezervací a svým zákazníkům nabídla zážitky na 5 000 nocí. Za jediný rok se tak Campiri stalo v České republice zásadním hráčem v segmentu karavaningu a pronájmu obytných vozů. Stejné cíle má nyní společnost Lukáše Janouška i pro Slovensko, Polsko a Řecko.

„Za rok na trhu se nám v Česku podařilo navázat spolupráci s pětinou všech půjčoven obytných vozů a karavanů. V letošním roce však cílíme až na třetinu a stejné ambice máme právě i na Slovensku, v Polsku a Řecku, kam taktéž vstupujeme. Potenciál však vidíme také na dalších trzích, respektive v celé Evropě. A to nejen co se týče přenesení analogového odvětví do současnosti, nýbrž i ve vytvoření celé propojené infrastruktury karavaningu. Vozy tak bude možné vracet kdekoli, kde Campiri bude působit,“ říká CEO Campiri Lukáš Janoušek (na obrázku výše).

Pro letošní rok plánuje platforma nabídnout až 1 200 vozů napříč všemi trhy – kombinovaně z půjčoven, od soukromých majitelů i z vlastní flotily. Například jen Slovensko má podle asociace kempingu a karavaningu přes 10 tisíc registrovaných obytných vozů a 250 půjčoven, prostor na rozšíření platformy je tedy velký, jakož i potenciál pro P2P program. Doposud se v Česku do programu zapojily desítky pronajímatelů, kterým mohou jejich vozy vydělat až 300 tisíc korun ročně. 

„U nás na Slovensku, ale i v celé Evropě existuje obrovské množství obytných vozů, které stojí po většinu roku nevyužité. Přitom by mohly pomoci s nasycením stále narůstající poptávky po nezávislém a svobodném cestování a jejich majitelům přinést výdělek a úsporu,“ dodává Janoušek.

Za první tři měsíce působení chce Campiri navázat na Slovensku spolupráci s 20 půjčovnami a 60 soukromými majiteli obytných vozů a karavanů. Stejně tak polská a řecká nabídka rozšíří celkovou nabídku platformy o další stovky vozů. Během roku 2022 je cílem uskutečnit na všech trzích až 40 000 nocí v karavanech a nabídnout více cestovatelských možností stávající komunitě i novým zájemcům o karavaning. Navíc nedávná akvizice portálu Dokempu.cz posílí Campiri v oblasti karavanové infrastruktury a nabídne možnost rezervovat si místa v kempech.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články