Pronájem karavanů Campiri spouští investiční programy související s nákupem obytných vozů

17. 2. 2022 – 17:25 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Pronájem karavanů Campiri spouští investiční programy související s nákupem obytných vozů
zdroj: Campiri

Campiri má za sebou úspěšný první rok. Letošek se nese ve znamení expanze do zahraničí, zavádění nových investičních služeb a propojení s kempy.

Startup Campiri odstartoval svou dráhu s cílem zdigitalizovat pronájem obytných vozů. Nabídka jeho služeb se ve druhé polovině loňského roku rozrostla o možnost půjčování karavanů mezi zákazníky, tedy i soukromí vlastníci mohli na svém koníčku začít vydělávat.

Nyní Campiri přichází s novou službou Campiri Campers Club, v níž se ukrývají dvě odlišné investiční příležitosti. Skrze jednu chce společnost rozšířit svou vlastní flotilu karavanů, protože jinak se musí spoléhat na vozové parky spolupracujících půjčoven.

Pro investory jde v podstatě o zajištěnou půjčku. Investor startupu poskytne finance ve výši jednoho až dvou milionů korun na nákup nového obytného vozu s garantovaným ročním výnosem 6–8 %. Campiri za půjčku ručí samotným vozem a po skončení smluveného období karavan prodá a splatí jistinu.

Druhý model cílí na zákazníky, kteří chtějí sami vlastnit karavan, ale zároveň ho využijí jen pár týdnů v roce. Takový investor má kromě možnosti využívat svůj karavan 2–3 týdny ročně zisk z úroku a benefit slev od ceny samotného vozu přes jeho výbavu a pojištění až po servis. Po skončení smluveného období přechází vůz do vlastnictví investora, který ho dále sdílí skrze Campiri s odměnou 80 % z jeho pronájmů.

„V obou variantách investičního produktu však Campiri nabízí plný servis. Postará se o parkování, údržbu, mytí, předávání a přebírání od zákazníků, aby to pro investory bylo zcela bez starostí,“ uvádí CEO Campiri Lukáš Janoušek

Platforma Campiri dosáhla první rok od svého spuštění obratu 20 milionů korun, navázala spolupráci s pětinou českých půjčoven obytných vozů, rozšířila se z původních šesti zaměstnanců na současných čtyřicet a své služby začala nabízet v Polsku, Řecku a na Slovensku.

V následujícím roce má startup v plánu být na pěti evropských trzích, zaznamenat osminásobný růst a díky akvizici největšího portálu věnovanému kempování Dokempu.cz z konce loňského roku začít nabízet pronájem míst v kempech a tím se přiblížit naplnění cíle stát se komplexní službou zjednodušující všem svobodným cestovatelům život.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články