Agentura CzechInvest brzy vyhlásí vítězný startup pátého ročníku soutěže Creative Business Cup

8. 3. 2022 – 8:13 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Agentura CzechInvest brzy vyhlásí vítězný startup pátého ročníku soutěže Creative Business Cup
zdroj: CzechInvest

Na vítěze národní soutěže startupů Creative Business Cup od CzechInvest čekají hodnotné ceny, pomoc se vstupem na trh a možnost reprezentovat Českou republiku v globálním finále v Kodani.

Agentura CzechInvest již pátým rokem pořádá soutěž Creative Business Cup s cílem ocenit, ale i zviditelnit české startupy, které kreativním způsobem inovují na poli umělé inteligence, 3D tisku, virtuální reality či využívání materiálů neotřelými způsoby.

„Cítíme potřebu ukázat nejen našemu národu, ale i celému světu, že v České republice vznikají neobyčejně kvalitní projekty z oblasti kulturních a kreativních průmyslů, které spojují místní tradice, zvyky, umění, kulturu i kreativitu s inovacemi a moderními technologiemi. Zároveň zohledňují aktuální ekologické i sociální aspekty, čímž posouvají naši ekonomiku dopředu a činí nás hrdými,“ říká sektorová manažerka CzechInvestu pro kreativní průmysly Markéta Mentelová.

Finále národního kola soutěže proběhne již tento čtvrtek 10. března online i offline v ostravském Brick House, kde se deset vybraných startupů utká nejen o hodnotné ceny od partnerů soutěže, právnické služby a odbornou konzultaci, které firmě pomohou se vstupem na český i zahraniční trh, ale zároveň bude vítěz reprezentovat Českou republiku v globálním finále v Kodani.

Startupy bude posuzovat odborná porota složená z ředitele Divize startupů a inovativních malých a středních podniků CzechInvestu Jakuba Hájka, zakládajícího partnera advokátní kanceláře 3ADVOKÁTI Martina Hykela, ředitele evropského SWCSummitu Tomáše Cironise, koordinátorky implementace aktiv na podporu malých a středních firem/startupů v rámci Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje MSIC Adély Hradilové a leadera programu Start It ČSOB Zuzany Paulovics.

Minulý ročník vyhrála mobilní aplikace Readmio, která doplňuje čtení pohádek dětem o zvukové efekty. Letos se o prvenství poperou startupy AIMS, Beehive, Cementum, HTDM, Posedla, Precismo, Sensio, Tanganica, Light Seekers/Tangle a Virtual Real Life.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články