Virtuální jednorázová karta umí platbu rozložit tak, jak vám to vyhovuje. Představil ji startup Twisto

19. 8. 2021 – 10:50 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Virtuální jednorázová karta umí platbu rozložit tak, jak vám to vyhovuje. Představil ji startup Twisto
Twisto už v roce 2013 jako první v Česku zavedlo platby BNPL (buy now pay later) | zdroj: Facebook Twisto

Český fintech startup Twisto na konci června představil novinku - virtuální jednorázovou kartu, kterou mohou uživatelé využít při větších nákupech a platbu si rozložit na dobu, jaká jim vyhovuje.

Twisto novinku uvedlo bez větší marketingové kampaně, zájem zákazníků ale začal rychle růst. V červenci s kartou nakoupili zboží za 26 milionů korun.

Jednorázová karta umožňuje zákazníkům, aby si nastavili dopředu výši své útraty a rozložili si platby za nákup na 3 až 12 měsíců. Při nákupu z partnerských e-shopů mohou zákazníci kartu spojit s další službou Nákup na třetiny, tedy s rozložením platby do tří měsíců bez navýšení. Maximální limit útraty je nastavován individuálně a průměrná výše splátkového limitu je skoro 40 tisíc korun.

„Jednorázovou kartu jsme představili, abychom lidem umožnili pohodlněji rozložit platby i za větší nákupy, a to pomocí pár kliknutí. Částku k útratě i rozložení plateb si zákazník nastaví předem a ví, s čím může počítat. Novinka tak dobře doplňuje naše existující portfolio BNPL služeb, které uživatelům přináší pohodlnější nakupování a zároveň přehlednou správu osobních financí,“ popisuje přednosti jednorázové karty Pavel Prucek, head of product v Twistu.

Češi si s novou kartou podle údajů Twista průměrně rozkládají platby ve výši 6,8 tisíce korun, a to na 11 měsíců. V Polsku je pak průměrná rozložená platba asi 4,9 tisíce korun, Poláci si platbu rozkládají na 11,4 měsíce. Většinou se zákazníci k horní hranici limitů nepřiblíží, kartu využívají spíš ke zlepšení osobního cashflow.

„U zákazníků má nová virtuální jednorázová karta úspěch, přestože ji nijak marketingově nepropagujeme. I tak si služba v červenci našla již přes 1 600 uživatelů v Česku i Polsku, kteří ji dokonce využívají opakovaně – naplánovali si rozložení už více než 3 800 plateb. Celkem nakoupili zboží za více než 26 milionů korun,“ popisuje úspěch nové služby Prucek.

Twisto už v roce 2013 představilo jako první v Česku platby BNPL („buy now pay later“, tedy „nakupu teď, zaplať později“). Díky funkci Twisto Pay se dá jedním kliknutím, zdarma a bez registrace platit za internetové nákupy, na jejichž úhradu mají zákazníci 14 dní.

Registrovaní uživatelé mohou využít k placení Twisto kartu (vydanou Mastercard), a to virtuální nebo fyzickou, mohou platit mobilem díky Apple Pay nebo Google Pay, vyrovnávat faktury jejich vyfocením či snadno rozdělit společný účet s přáteli s funkcí Twisto Split.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články