S investicí do kryptoměn pomáhá algoritmus slovenského startupu Fumbi

5. 8. 2021 – 13:25 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

S investicí do kryptoměn pomáhá algoritmus slovenského startupu Fumbi
zdroj: Fumbi

Popularita nejrůznějších kryptoměn vytvořila díru na trhu, kterou zaplňuje bratislavský startup Fumbi.

Čím dál tím víc investorů se začíná odklánět od investic do stabilního zlata a hledají nové možnosti ve stále se rozpínajících kryptoměnách. Jednou z možností je samozřejmě nakupování kryptoměn napřímo, ale pokud chcete mít za zády zkušeného podnikatele, který za vás hlídá trh, nemáte moc jiných možností než slovenský startup Fumbi.

Fumbi má ve svém portfoliu 28 kryptoměn, jež prošly velmi přísnými kritérii – musejí být obchodovatelné na největších burzách, jejich tržní kapitalizace musí být podle serveru CoinMarketCap mezi padesáti největšími, je nutná dostatečná likvidita a nesmějí představovat etické riziko.

Zakladatel a ředitel služby Juraj Forgács pro účely Fumbi vyvinul sofistikovaný algoritmus, který „optimalizuje portfolio všech investorů tím, že sleduje a analyzuje pohyby na kryptotrhu, v pravidelných intervalech přepočítává hodnoty kryptoměn a na základě vývoje hodnoty upravuje podíl konkrétních měn v portfoliu,“ jak informuje web CzechCrunch.

Fumbi má tu výhodu, že je určený jak pro velké, tak i pro malé investory. Minimální investice totiž činí pouhých 1 400 korun, přičemž zhodnocení v některých případech dosahuje až 900 %. Logicky dochází i ke ztrátám, ale to pouze v případě, když investor svou investici vybere a stáhne se z trhu. Většina investorů ale vnímá Fumbi jako dlouhodobou investici, takže se svých kryptoměn drží.

Službě se od roku 2018, kdy byla spuštěna, podařilo získat na 50 tisíc registrovaných uživatelů a momentálně je dostupná v domovském Slovensku, sousedním Polsku, ale také u nás v České republice.

Firma chce přirozeně růst a dostávat se i na další zahraniční trhy, s čímž jí pomohou investice zvenčí. Společnost BaseTech Ventures na tento rozvoj přispěla částkou zhruba 13 milionů korun, dalších 25,5 milionu přišlo od menších investorů.

Tržby Fumbi se loni vyšplhaly na 2,5 milionu korun, přičemž Juraj Forgács věří, že letos budou rovnou desetinásobné. S tím mají pomoct dvě doprovodné služby Fumbi Bitcoin a Zlato.   

Zdroje:

Nejnovější články