V Praze se chystá Startup World Cup & Summit, vystoupí tu Wozniak i „kmotra Silicon Valley“

12. 8. 2021 – 19:38 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

V Praze se chystá Startup World Cup & Summit, vystoupí tu Wozniak i „kmotra Silicon Valley“
Do Prahy přijede spoluzakladatel společnosti Apple a legenda počítačového inženýrství Steve Wozniak | zdroj: Profimedia

V říjnu se v Praze koná Startup World Cup & Summit a důležitým hostem tu bude Steve Wozniak, spoluzakladatel společnosti Apple a legenda počítačového inženýrství.

Doplní ho Esther Wojcicki přezdívaná „kmotra Silicon Valley“, nebo Kyle Corbitt, prezident jednoho z největších startupových inkubátorů na světě.

Startup World Cup & Summit (SWCSummit) je jedna z nejdůležitějších startupových akcí v Evropě. Každoročně se koná v Praze a spojuje dvě různé akce do jedné. Jde o summit, kde se potkávají startupy a zástupci korporací z celé Evropy. Současně tu probíhá evropské kontinentální finále celosvětové soutěže, která vznikla v Silicon Valley s cílem podpořit inovace, propojit startupový ekosystém, otevřít nové možnosti talentovaným podnikatelům a najít ty nejlepší startupy z celého světa.

Pražští organizátoři mají privilegium pořádat celoevropské finále opakovaně. Předchozí ročníky navštívilo něco přes 1 500 účastníků. Vystoupili tu řečníci jako Tosca Musk, CEO streamovací služby Passionflix a sestra Elona Muska, Tom Cwik z NASA, Martin Tolar vyvíjející lék na Alzheimerovu chorobu, Marvin Liao z inkubátoru 500 Startups, Vince Steckler, CEO českého AVASTu, Dave Evans ze Stanfordu či Karel Janeček.

Startup World Cup & Summit pravidelně pořádají investiční fondy Air Ventures a UP21. Celou akci bude možné sledovat živě přímo v místě konání v šapitó Azyl78 v pražské Stromovce, nebo také online.

Jedna z vystupujících, novinářka a pedagožka Esther Wojcicki působící v Silicon Valley je známá svou pedagogickou metodou „TRICK“, která je založená na důvěře, respektu, nezávislosti, spolupráci a milém přístupu. Wojcicki dokázala vést k úspěchy stovky svých žáků, které učí na střední škole, i své tři dcery, které mají všechny kariéru v Silicon Valley. O výchově úspěšných napsala Esther bestseller How to Raise Successful People, který trhal prodejní rekordy. Na výchovu a budování zdravých vztahů mezi dětmi a rodiči se zaměří i během svého vystoupení na SWCSummitu.

Další vystupující, softwarový inženýr Kyle Corbitt, má zkušenosti z vlastního startupu Emberall, pracoval i pro Google a teď je ředitelem Y Combinatoru, jednoho z největších startupových inkubátorů na světě. Vyvíjí softwarová řešení, která pomáhají startupům rychleji růst. Vytvořil také platformu, která pomáhá přivádět dohromady ideální startupové spoluzakladatele. V rámci své přednášky na SWCSummitu se bude věnovat problematice hledání pravých partnerů při zakládání nového startupu.

Nejdůležitějším hostem celého SWCSummitu pak je Steve Wozniak, který vystoupí 6. října kolem 18. hodiny.

Hlavním bodem programu je kontinentální finále soutěže Startup World Cup. Startupy se letos o ocenění utkají v kulisách cirkusového šapitó Azyl78. Dostanou se sem právě ti, kteří uspějí v předchozích regionálních kolech nebo v přidružených startupových soutěžích. Vítěz získá získá od pořadatelských společností Air Ventures a UP21 také potenciální investici ve výši 500 000 dolarů.

„Letošním rokem posouváme prestiž celoevropského finále ještě výš než dřív, protože nově zastřešujeme také soutěže jako Czech Startup Challenge, Creative Business Cup, PowerMOTION a další. SWCSummit se tak stává něčím jako ‚Ligou mistrů‘ na poli startupových soutěží,“ popisuje ředitel akce Tomáš Cironis. 

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články