Nelisa během prvního roku propojila 5 000 kandidátů s pracovními nabídkami

17. 5. 2022 – 16:43 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Nelisa během prvního roku propojila 5 000 kandidátů s pracovními nabídkami
zdroj: Nelisa | Jan Paulas

Mladá platforma Nelisa modernizující trh práce tím, že zbavuje uchazeče o práci nutnosti spravovat vlastní životopis, během prvního roku propojila 5 000 kandidátů s nabídkami a zaznamenala obrat ve výši 5 milionů korun.

Nelisa je platforma postavená na strojovém učení, umělé inteligenci a přesných algoritmech, které zásadně mění trh práce. V ideálním světě Nelisa vystřídá ostatní náborová řešení a zcela nahradí jakékoli formy životopisu. Kandidát si vytvoří profil pomocí série testů, s nimiž algoritmus dále pracuje. Kandidáty filtruje už předem a zásadně usnadňuje práci HR specialistům.

Nelisa za dobu své existence propojila s vhodnými pracovními nabídkami přes pět tisíc kandidátů, jimž zprostředkovala přes tisíc nabídek práce. Důvěru do platformy vložilo více než 350 firem a celkový obrat za první rok její existence dosáhl 5 milionů korun. Do konce roku 2022 Nelisa očekává přes 20 tisíc uživatelů. 

V roce 2021 Nelisa získala první investici, na které se podíleli Filip Mikschik, zakladatel StartupJobs, a investiční skupina Miton. Druhé kolo se nese v podobném duchu a do Nelisy opět investovaly stejné strany, přičemž investice půjdou primárně do dalšího technologického vývoje. „S Nelisou máme vysoké ambice, potenciál platformy je téměř neomezený. Naším cílem není jen místní trh, ale propojování talentů s firmami v globálním měřítku,“ říká CEO Nelisy Jan Paulas a dodává:

„S Nelisou jsme během prvního roku byli schopni také pružně reagovat na současnou situaci a válečný stav na Ukrajině. Uzavřeli jsme spolupráci se Středočeským krajem a spustili web nasharobota.cz pro uprchlíky z Ukrajiny, kteří hledají práci. Ve spojení s webem stát oslovil celkem čtyři tisíce zaměstnavatelů v regionu. Jsem rád, že Nelisa ukazuje schopnost se aktivně přizpůsobovat měnící se situaci na trhu a plnit tak naši vizi, tedy učinit nábor jednoduchý, přehledný a dostupný.“

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články