Investiční platforma Bondster roste o tisíce uživatelů, kteří na úrocích vydělali přes 100 milionů

14. 4. 2022 – 16:20 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Investiční platforma Bondster roste o tisíce uživatelů, kteří na úrocích vydělali přes 100 milionů
zdroj: Bondster

Česká fintechová společnost Bondster provozující stejnojmennou investiční platformu nadále nabírá nové investory.

Bondster je česká investiční platforma sloužící jako prostředník mezi poskytovatelem úvěrů a investory z řad široké veřejnosti. Investoři skrze ní mohou investovat do úvěrů 28 prověřených společností, které jsou zajištěné movitým i nemovitým majetkem a od nedávna také kryptoměnou bitcoin.

Obliba platformy neustále roste, o čemž svědčí nová čísla. Zatímco za první rok od spuštění v roce 2017 platforma evidovala na 4 tisíce investorů, v roce 2020 jich byl již více než dvojnásobek a aktuální stav hlásá 15 tisíc investorů. Dávno už nejde jen o českou záležitost, jelikož třetina uživatelů pochází ze zahraničí díky možnosti investovat v eurech.

Měsíčně se skrze Bondster proinvestuje v průměru 100 milionů korun a od založení platformy to dělá již 2,7 miliardy. Investoři za tu dobu na úrocích vydělali 100 milionů korun s průměrným ročním výnosem těsně pod 14 procenty.

„Pevně věřím, že se řady našich investorů budou úspěšně rozšiřovat i letos, kdy konzervativnější investiční produkty již nestačí k poražení inflace. Investoři tak hledají investice, které s přijatelným rizikem inflaci porazí. Jsem přesvědčený, že takové na Bondsteru najdou,“ uzavírá CEO Bondsteru Pavel Klema.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články