Bondster slaví velký milník – investoři přes platformu proinvestovali již přes 2 miliardy korun

26. 10. 2021 – 16:00 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Bondster slaví velký milník – investoři přes platformu proinvestovali již přes 2 miliardy korun
zdroj: Profimedia

Co s naspořenými penězi během inflace? Lidé ve velkém investují do zajištěných půjček skrze platformu Bondster.

Čtyřletý fintechový startup Bondster si v letošním roce zřejmě nemá na co stěžovat. Služba, která zprostředkovává investice do úvěrů zajištěných nemovitostmi, movitými věcmi či garancí zpětného odkupu, spustila unikátní příležitost investic do půjček krytých kryptoměnou. O novinku byl enormní zájem, jak se můžete dočíst v našem předešlém článku.

„Úvěry zajištěné bitcoiny vzbudily zájem nejen mezi stávajícími investory, ale přilákaly i celou řadu nových. Během posledních dvou měsíců jsme z hlediska přírůstku nových investorů zaznamenali téměř dvojnásobný nárůst,“ říká CEO Bondsteru Pavel Klema.

Ještě v září se v Bondsteru radovali z pokoření hranice 12 tisíc investorů, nyní jich mají již 13 600. Tato masa lidí každý měsíc proinvestuje na 70 milionů korun a od spuštění platformy v roce 2017 to dohromady dělá již 2 miliardy korun. Sami investoři na úrocích vydělali 87 milionů korun.

„Máme obrovskou radost, že se nám společně s našimi investory podařilo překonat hranici proinvestovaných 2 miliard. Hraje v tom roli i nabízený úrok u půjček, který u nás v průměru činí 13,9 % a je tak v porovnání s tradičními investičními nástroji významně vyšší. Věříme, že v následujících měsících se nám podaří aktuální trend přinejmenším udržet a že hranici 3 miliard překonáme již během první půlky následujícího roku,“ vyhlíží růžovou budoucnost Pavel Klema.

Nárůst v investorech není připisován jen nové metodě krytí s pomocí kryptoměny a výše úroku, ale i pandemii, během níž se některým domácnostem hromadí úspory a faktu, že tyto peníze s aktuální inflací ztrácí na hodnotě. Investice do zajištěných úvěrů je tak pro mnohé jedním ze způsobů, jak ochránit své finance.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články