Bondster rozšiřuje nabídku svých úvěrů o investice zajištěné Bitcoinem

16. 9. 2021 – 15:52 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Bondster rozšiřuje nabídku svých úvěrů o investice zajištěné Bitcoinem
zdroj: Profimedia

Online platforma Bondster jako první nabízí investice do úvěrů zajištěné Bitcoiny a investoři se mohou přetrhnout.

FinTechový startup Bondster již od roku 2017 zprostředkovává zajištěné investice do úvěrů lidí a firem. Propojuje tak investory z řad široké veřejnosti s prověřenými poskytovateli půjček z Česka i zahraničí a nabízí tak alternativu k tradičnímu investování.

Nyní své služby rozšiřuje o možnost investovat do úvěrů zajištěných kryptoměnou Bitcoin namísto tradičnějších krytí v podobě nemovitostí či movitého majetku (jinak se ale princip investování neliší). Výnos přitom činí 10–11 % a délka investice se pohybuje od jednoho do dvanácti měsíců.

Bondster začal úvěry zajištěné Bitcoinem nabízet k proinvestování v minulém týdnu a jen se po nich zaprášilo. Investoři je plně proinvestovali během jediného dne. Pro velký zájem byly na platformu umístěné nové úvěry a jejich nabídka je neustále aktualizovaná.

Investoři jsou chráněni pro případ, pokud by hodnota Bitcoinu na světových trzích prudce poklesla. V takovém případě musí dlužník dorovnat rozdíl, jinak o své Bitcoiny přijde.  Pokud by přesto k takové situaci došlo, poskytovatel úvěru, jímž je česká společnost Acema, okamžitě zástavu prodává na burze a vyplácí investory. Zde tkví právě jedna z výhod kryptoměny – Bitcoin lze na rozdíl od ostatních druhů zástav okamžitě a jednoduše zpeněžit.

„Prioritou číslo jedna pro nás byla maximální bezpečnost. Ukazatel LTV (Loan To Value) u tohoto typu zajištěných úvěrů proto činí 50–70 %. Současně úvěry disponují garancí zpětného odkupu jak v případě nesplácení, tak i předčasného ukončení, přičemž investoři nepřijdou o své peníze a úroky. Ty jim budou vždy vyplaceny v plné výši,“ uvádí Pavel Klema, generální ředitel Bondsteru.

Pro investory představují úvěry zajištěné Bitcoiny další možnost diverzifikace investice na platformě Bondster, kde aktuálně lidé najdou více než dva tisíce investičních půjček ze čtyř světových kontinentů. 

„Před několika týdny jsme pokořili hranici 12 tisíc investorů na platformě a zájem investorů se z pohledu proinvestovaných objemů peněz v dubnu vrátil zpět na úroveň před pandemií koronaviru. V této souvislosti pevně věřím, že úvěry zajištěné Bitcoiny ještě urychlí růst investiční platformy Bondster,“ zakončuje Pavel Klema.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články