Do světa míří česká platforma ArtMaster učící hudbě, zpěvu a tanci skrze video

28. 3. 2022 – 11:50 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Do světa míří česká platforma ArtMaster učící hudbě, zpěvu a tanci skrze video
zdroj: ArtMaster

Díky ArtMasteru se naučíte hrát na hudební nástroj z pohodlí domova při sledování profesionálně zpracovaných výukových videí. Česká platforma se svými metodami zaznamenala úspěch, přilákala investory a míří do světa.

ArtMaster je původně vysokoškolský projekt Radima Vysokého, který se pustil do výuky hry na hudební nástroj zaměřující se na moderní písně, a nikoliv staré ošlehané hity. Svou vlastní školu založil v roce 2018, aby se k němu posléze přidal zkušený hudební manažer Michal „Majkláč“ Novák, skaut českých talentů, zakladatel webu Bandzone.cz a spoluzakladatel agentury RedHead Music, která zastupuje přední české interprety a kapely. 

Jejich podnikání jim ale v roce 2020 překazila pandemie, která znemožnila fyzickou výuku. A tak se zrodila myšlenka virtuální výuky ArtMaster Academy, ze které posléze vznikl současný ArtMaster – digitální platforma poskytující vybrané kurzy formou videí za přijatelnou cenu.

„Od začátku nám šlo o to, aby naše fyzické kurzy s lektory kombinovaly tradiční formy výuky s přesahem do moderní hudby, kterou naši žáci poslouchají a chtějí hrát. Přišel covid a během několika týdnů jsme byli v online prostředí, kam jsme přenesli moderní výukové metody,“ vysvětluje zakladatel Radim Vysoký.

ArtMaster – Robert Kyncl, Radim Vysoký, Michal Novák, Jaroslav Beck, Tomáš Ducháč zdroj: Zleva: Robert Kyncl, Radim Vysoký, Michal Novák, Jaroslav Beck, Tomáš Ducháč, zdroj: ArtMaster

Smyslem přitom není konkurovat kvantitou, ale kvalitou. Jednotlivé kurzy jsou pečlivě schvalované odborníky a nejde o prostá motivační videa, ale o profesionálně strukturované edukativní materiály. ArtMaster momentálně nabízí 14 kurzů v češtině od akustické kytary s Honzou Ponocným z kapely Mira Žbirky po hity k táboráku s Pokáčem. Vedle kytary, ukulele a piana nechybí ani kurz zpěvu, tance či břichomluvectví.

A jak se přerod kurzů v online prostředí povedl? Přes 8 tisíc lidí si pořídilo zhruba 11 tisíc kurzů. Platforma tak během dvou let dosáhla obratu 10 milionů korun, z čehož 6,7 milionu připadá na loňský rok. A po dvou letech je konečně na čase expandovat na anglicky mluvící trhy a dobýt Ameriku.

S tím pomohou noví investoři, kteří do ArtMasteru investovali 12 milionů korun. Jedním z nich je Robert Kyncl, chief business officer v YouTube, druhým pak Jaroslav Beck, hudební skladatel a spoluzakladatel společnosti Beat Games, která vyvinula světově proslulou hudební hru pro virtuální realitu Beat Saber.

„Věříme, že i díky nově příchozím špičkovým investorům z branže máme nakročeno k vybudování globálně úspěšné firmy. Chceme však zůstat nohama na zemi, a především pomáhat lidem prostřednictvím hudby a umění najít novou radost. To, že hudba dokáže zázraky, jsme se přesvědčili například v dětských domovech, kam dojíždíme učit děti zcela zdarma,“ uzavírá Michal Novák.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články