Česko-britský agregátor stavebního materiálu a nářadí Buildiro získává investice skrze crowdfunding

23. 3. 2022 – 10:10 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Česko-britský agregátor stavebního materiálu a nářadí Buildiro získává investice skrze crowdfunding
zdroj: Buildiro

Vyhledávač stavebních materiálů Buildiro cílí na crowdfundingové platformě Seedrs na částku 9 milionů korun. Více než polovinu z toho zainvestovala skupina SFG Holding Michala Dědka.

Investor Michal Dědek a jeho skupina SFG Holding působí na realitním a finančním trhu jako odborný finanční poradce firem, realitních služeb a investor do developmentu, nemovitostí a startupů. V loňském roce investovala miliony korun do britsko-českého startupu Buildiro. Částku mladá firma použila na dokončení produktu a umožnila mu optimální škálovatelnost. Česko-britský startup slouží profesionálům jako online agregátor a vyhledávač stavebních materiálů.

Nyní ambiciózní firma cílí skrze akciovou crowdfundingovou platformu Seedrs na částku 300 tisíc liber (v přepočtu zhruba devět milionů korun). Od získání prostředků si slibuje další výrazný krok kupředu, který agregátu umožní škálování a další růst. SFG Holding k dosažení cílové částky přispěl 175 tisíci liber. Jedním z investorů byl také podnikatel Jiří Hlavenka.

Londýnské Buildiro vzniklo jako startup Čecha Lukáše Polacha, jehož řízení vlastní stavební firmy inspirovalo k vybudování agregátoru, který zjednoduší nákup stavebního materiálu a nářadí. Čtyři roky zkušeností na londýnských stavbách mu ukázaly, jak zdlouhavý a neefektivní proces nákup materiálu a veškerého potřebného vybavení představuje. Myšlenkou proto bylo celý postup maximálně zjednodušit a umožnit stavebním firmám, aby se namísto zdlouhavého nakupování věnovaly své práci. 

Buildiro zdroj: Buildiro

„Získaná částka bude ze 60 až 70 procent využita na marketing. Přestože Buildiro momentálně funguje na bázi affiliate, je schopné generovat úctyhodné zisky. Pro vyšší efektivitu a škálu však vyžaduje vybudování vlastního PPC systému, podobného například systémům tuzemských webů Biano.cz či Heureka,“ říká CEO Lukáš Polach.

Řešení Buildira přineslo mladému startupu pozornost nejen ze strany maloobchodů, ale i investorů. Nadějný startup podpořil například na konci roku 2019 český venture kapitálový fond Nation 1 částkou dvou milionů korun. Dalších pět milionů korun pak získal na začátku roku následujícího. 

„Buildiro od našeho prvního vstupu do společnosti v roce 2019 ušlo velký kus cesty zejména z hlediska definování produktu. Jsme rádi, že se podařilo najít fungující obchodní model s jednoduchým škálováním a velkým potenciálem. Ostatně to potvrzuje i zájem nových investorů a radost máme ze spojení Buildira s SFG. Investiční kampaň na Seedrs zároveň dává možnost dalším menším i větším investorům připojit se v tomto kole a pro Buildiro dává velký smysl s ohledem na zviditelnění se na investorské scéně ve Velké Británii, která je aktuálně jeho hlavním trhem,“ říká Anna Richtrová za Nation 1.

Loni byl ambiciózní startup podpořen částkou vyšších jednotek milionů korun ze strany SFG holdingu Michala Dědka, který v agregátoru spatřil dle svých slov obrovský potenciál s rychlou expanzí na světový trh. Součástí partnerského programu Buildiro je ve Velké Británii již více než 50 předních britských dodavatelů, mezi kterými najdeme například B&Q, Wickes, Mano Mano UK, Robert Dyas či Travis Perkins.

Posílena bude komunikace s obchodníky nebo algoritmy vyhledávání, které webu pomohou zvýšit objem vracejících se zákazníků. Těm agregátor v současné době například dovede automaticky ukládat historii objednávek nebo poskytovat přehled vývoje cen nakoupeného materiálu. Zajímavou novinkou, do které hodlá startup finance investovat, je tzv. Eco-Index, který nabízené materiály hodnotí z hlediska uhlíkové stopy. 

„Crowdfunding je skvělý způsob, jak si udržet věrnost našich partnerů a zajistit Buildiru dlouhodobou prosperitu,“ komentuje příklon k Seedrs Lukáš Polach. 

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články