Akcelerátor Pilulka Lab vstupuje do slibného zdravotnického startupu Carebot

6. 12. 2021 – 16:45 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Akcelerátor Pilulka Lab vstupuje do slibného zdravotnického startupu Carebot
zdroj: Pilulka

Společnost Carebot pomáhající s rentgenovou diagnózou se stává prvním startupem využívajícím nový akcelerátor Pilulka Lab od společností Pilulka a StartupYard.

Společnost Pilulka spolu s akcelerátorem StartupYard před několika měsíci založili nový akcelerátor Pilulka Lab, jenž si dává za cíl podporovat mladé startupy ze střední a východní Evropy, jež se snaží modernizovat zdravotnictví skrze umělou inteligenci, blockchain a obecnou digitalizaci.

Prvním startupem, do kterého Pilulka Lab vstupuje, a jemuž pomůže k růstu svým tříměsíčním programem, se stává teprve letošní Carebot manželů Daniela a Karolíny Kvakových a Matěje Misaře. Jejich projekt se zabývá pomocí lékařům s analýzou rentgenových snímků.

„Carebot dokáže lékaři během vteřiny se strojovou přesností doporučit, jaké nálezy se na rentgenových snímcích hrudníku vyskytují a zároveň i vyznačit ložiska onemocnění. Aplikace tak výrazně zvyšuje kvalitu diagnóz, dokáže odhalit i nálezy, kterých by si lékař v nemocničním provozu nemusel všimnout, a i díky tomu může pomoci zachránit životy,” říká CEO a spoluzakladatel společnosti Carebot Daniel Kvak.

Aplikace Carebot zdroj: Pilulka

Z tohoto inovativního systému samozřejmě netěží jen lékaři, ale i pacienti. Díky přesnějším diagnózám může dojít k časnějšímu podchycení nemoci a zvýší se tak šance uzdravení pacienta. Jakmile aplikace Carebot získá certifikaci, může být implementovaná do libovolného zdravotního zařízení u nás i ve světě.

„Analýza snímků hrudníku je teprve začátek. Už teď víme, že naše řešení můžeme škálovat na téměř jakákoliv screeningové řešení, která se provádí, a to nejen ta statická. Jednou bude Carebot pomáhat i u diagnóz z CT, magnetické rezonance nebo kolonoskopie,” dodává Daniel Kvak.

Carebot si svým řešením vysloužil značnou pozornost a posbíral řadu ocenění, jmenovitě od biotechnologických společností Pfizer a Roche a nedávno také v rámci vyhlášení padesáti nejrychleji rostoucích startupů od společnosti Deloitte.

„Za několik měsíců jsme analyzovali přes 50 firem ze 14 zemí a s několika jsme v užším jednání. Máme radost, že Carebot je první mezi projekty, který se zapojí do akcelerátoru. Splňuje pro nás všechny parametry, aby mohl být extrémně úspěšný a mohl spustit revoluci v kvalitě diagnóz,” uzavírá Martin Kasa, spoluzakladatel společností Pilulka a Pilulka Lab

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články