Už i vaši mazlíčci se mohou svézt Uberem. Přepravní společnost vyslyšela žádosti zákazníků

7. 12. 2021 – 12:59 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Už i vaši mazlíčci se mohou svézt Uberem. Přepravní společnost vyslyšela žádosti zákazníků
zdroj: Uber

Potřebujete svého domácího mazlíčka odvézt na veterinu nebo jen tak na procházku do vzdáleného parku? Nově k tomu můžete využít zavedený Uber.

Domácího mazlíčka má doma spousta z nás a někdy může být problematické řešit jeho převoz k veterináři či jen tak na menší výlet do přírody. Četným žádostem nyní vyhověla přepravní společnost Uber, která skrze novou službu Uber Pet přijímá do svých vozů i chlupatá stvoření.

Řidiči Uberu si jednoduše sami určí, zda chtějí ve svém vozidle převážet i zvířata a cestující si při zadávání trasy zase místo obvyklé služby Uber zvolí právě volbu Uber Pet, která najde nejbližšího volného řidiče s kladným přístupem k mazlíčkům.

Cena služby odpovídá nejnižšímu tarifu UberX, ke které se připočítává jednorázový poplatek 50 korun. V základu se počítá jen s jedním mazlíčkem, takže pokud hodláte převézt celou bandu, je potřeba zkontaktovat samotného řidiče a domluvit se s ním, zda je něco takového možné.

„Češi jsou národ pejskařů a od našich uživatelů jsme často slýchali, že by možnost pohodlné přepravy svých zvířecích společníků velmi ocenili. Rozhodli jsme se jim vyjít vstříc a připravit pro ně na míru službu, která jim bezstarostné cesty se psem, kočkou či jiným mazlíčkem umožní. Novinku navíc oceňují i sami řidiči, kteří se mohou na přepravu domácích mazlíčků lépe připravit a počítat s ní,“ popisuje Štěpán Šindelář, provozní manažer Uberu pro Českou republiku.

Pořád se po vás ale chce, abyste v ideálním případě měli s sebou deku, na které se mazlíček uvelebí, aby nezaneřádil vozidlo. Zároveň se třeba u psů doporučuje vodítko a náhubek, kočky by zase měly být v přepravním boxu. Zkrátka aby se zamezilo jakémukoliv vyrušení či ohrožení řidiče.

Služba Uber Pet je pro začátek dostupná v Praze a jejím blízkém okolí. Na závěr jen taková drobná připomínka, že osoby cestující s asistenčním psem nemusí využívat službu Uber Pet, ale nadále jsou jim otevřené všechny tarify standardní jízdy.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články