Online prodejce bazarových aut Carvago expanduje po Evropě. Jeho vozy je možné vrátit do 14 dnů

18. 11. 2021 – 14:53 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Online prodejce bazarových aut Carvago expanduje po Evropě. Jeho vozy je možné vrátit do 14 dnů
zdroj: Carvago

Pohodlí je hlavním důvodem nakupování online a postupně proniká i do odvětví, kde ještě nedávno působilo nepatřičně, jako je například nákup ojetého vozidla po internetu. Takovou službu zprostředkovává české Carvago, které po úspěchu na prvních trzích expanduje dál do Evropy.

Nacházíme se v nové době, kdy už nemusíte objíždět autobazary či soukromníky prodávající ojetiny. I v tomto případě stačí chvilka brouzdání na internetu a zanedlouho se vám vybraný vůz objeví na vašem prahu. S jeho prověřením a dodáním pomůže teprve loňský český startup Carvago Jakuba Šulty.

Carvago se již stihlo uchytit v České republice, na Slovensku a v Polsku a do konce příštího roku hodlá vstoupit do dalších sedmi zemí Evropy. Teď je na řadě velmi drsné prostředí Německa.

„Carvago roste extrémně dynamicky. V České republice již patříme mezi největší prodejce ojetých automobilů a vstup na německý trh je klíčovou fází naší probíhající mezinárodní expanze,“ říká zakladatel startupu Jakub Šulta. 

„Ročně se v Německu prodá přibližně sedm milionů vozů z druhé ruky a v pandemickém roce 2020 se na tamním trhu ojetin protočilo více než 100 miliard eur. Jsem přesvědčen, že díky široké nabídce kvalitních prověřených vozů a komplexitě poskytovaných služeb máme všechny předpoklady k tomu, abychom si z tohoto koláče ukousli významný podíl.“

Němečtí zákazníci mohou vybírat z 650 tisíc ojetých vozů, na které Carvago poskytuje šestiměsíční záruku, zajistí financování vozidla a jeho registraci a v neposlední řadě mají zákazníci díky online nákupu možnost vůz bez udání důvodů do 14 dnů vrátit stejně jako jakékoliv jiné zboží.

Carvago denně analyzuje přes 6 milionů inzerátů, z nichž do své nabídky zařadí zhruba každý desátý. Jakmile si zákazník zarezervuje konkrétní vůz, startup ho od inzerujícího odkoupí, podrobí technické kontrole CarAudit od certifikovaných zkušeben DEKRA a TÜV a následně přiveze k zákazníkovi domů, případně nabídne alternativní vůz, když odhalí na vybraném kusu vadu.

Carvago si dává za cíl stát se evropským lídrem na poli online obchodu s ojetými vozidly. Do konce letošního roku plánuje měsíčně zobchodovat na 500 vozidel napříč Evropou a dosáhnout měsíčního obratu 250 milionů korun. Pro příští rok jsou stanové čtyřnásobné cíle – 2 000 měsíčně a obrat ve výši jedné miliardy.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články