S prověrkou ojetých vozů vám pomůže nová služba CarTrax

13. 10. 2021 – 11:15 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

S prověrkou ojetých vozů vám pomůže nová služba CarTrax
zdroj: Profimedia

Uvažujete o koupi ojetého vozu, ale nevěříte popisu od prodávajícího? Novinka CarTrax zkontroluje automobil za vás – prozradí, co je s ním špatně a kolik bude stát následný servis a oprava.

Kdo v posledních měsících pokukoval po ojetých vozidlech, ten ví, že jejich trh právě neprožívá ty nejlepší časy. Vozů je málo, je o ně pranice a aby prodejci nakrmili poptávku, dovážejí i méně kvalitní ojetiny ze zahraničí.

Lajk ale nedokáže poznat, že je s na pohled navoněným autem něco v nepořádku. Proto letos v létě v České republice vznikla služba CarTrax, která stav vozu zkontroluje za vás. Nabízí nezávislou fyzickou i online prohlídku vybraného auta v síti 340 partnerských servisů pod značkami Auto Kelly a Partner Elit. CarTrax u nás funguje od letošního července a už prověřil na 200 vozidel.

A jak to celé funguje? Zákazník si na webových stránkách vybere požadovaný program a systém mu ukáže, který ze servisů je schopný ho zařídit. V servisu mohou zkontrolovat až 250 položek včetně tloušťky laku a nechybí ani prověření vozidla v mezinárodním systému carVertical, který může odhalit najeté kilometry, jejich stočení, zda bylo vozidlo havarované a jak bylo servisované.

Prohlídkou zákazník získá informace o stavu vozidla, dočká se doporučených dalších kroků i přibližné částky, kterou do vozu bude muset investovat po jeho pořízení. CarTrax by se v následujících letech rád rozšířil za naše hranice. Možnosti jiných trhů se zatím zkoumají, ale například na Slovensko a do Německa by služba ráda zamířila už během příštího roku

Jedním z představitelů služby CarTrax je CEO a ředitel rozvoje služeb Pavel Foltýn, který se v minulosti jakožto ředitel české pobočky americké společnosti FedEx zasloužil o její úspěšné etablování na českém trhu.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články