Logistický operátor WE|DO dnes v noci začne působit ve druhé zemi

22. 2. 2022 – 15:40 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Logistický operátor WE|DO dnes v noci začne působit ve druhé zemi
zdroj: WeDo

Logistický startup WE|DO začíná pokrývat Slovensko. Do dvou let se Slováci dočkají stejných služeb, jaké mají nyní Češi.

Český logistický operátor WE|DO zajišťující doručování zásilek mimo jiné i do vlastních výdejních boxů se dnes v noci vydá za hranice České republiky. Slovensko se stane historicky druhou zemí, kde budou zákazníci moct využívat služeb tohoto startupu.

Ke slavnostnímu vstoupení do druhé země a otevření bratislavského depa dojde symbolicky 22. 2. 2022 ve 22:22, tedy dnes v noci. „Slovensko je pro nás logicky klíčový trh. Už nyní jsme slovenským klientům doručovali řadu zásilek pomocí smluvního partnera. Teď budeme moci doručovat z České republiky vlastními silami a využít vlastní depo. Počítáme s tím, že měsíčně na Slovensko doručíme několik desítek tisíc zásilek,“ uvedl generální ředitel Wedo Daniel Mareš.

Nicméně zatím nebudou k dispozici všechny služby. Wedo bude pro začátek slovenským zákazníkům rozvážet jen zboží z českých eshopů, navíc jen do blízkého okolí Bratislavy. V plánu je ale do konce roku 2023 zajistit plnohodnotný provoz, tedy mít na Slovensku vlastní kurýry a doručovat všemi třemi způsoby – na adresu, na výdejní místo a do vlastních výdejních boxů.

Wedo ale nezapomíná na svůj domácí trh. Právě naopak je v plánu zlepšit zákaznické zkušenosti a zrychlit a zjednodušit celý proces doručování. „V průběhu celého roku budeme přinášet větší či menší inovace, mezi prvními jsou spuštění chatbota nebo semaforu vytížení našich dep. Mezi ty větší bude určitě patřit klientská aplikace, klíčovou změnou pro nás ale bude otevření superhubu v Ostředku u D1,“ uzavírá Daniel Mareš.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články