Český logistický operátor WEDO investuje do dalšího rozvoje svých služeb 1 miliardu korun

23. 8. 2021 – 11:09 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Český logistický operátor WEDO investuje do dalšího rozvoje svých služeb 1 miliardu korun
zdroj: WeDo

Investice umožní české logistické společnosti WEDO rozvíjet své distribuční kanály a síť výdejních boxů, budovat nová logistická depa a rozšířit se za hranice republiky.

WEDO je přepravní společnost, která začátkem listopadu v loňském roce nahradila zavedené přepravní služby Uloženka a InTime. Od té doby roste (loni se tržby zvedly o 50 %) a ani náhodou nehodlá zpomalovat. S rozšířením služeb pomůže investice dosahující jedné miliardy korun.

V čele této investice pro letošní rok je vybudování nového centrálního překladiště a depa situovaného do obce Ostředek u dálnice D1, na což padne půl miliardy korun. Nový hub, který by měl začít fungovat v první polovině příštího roku, bude „technologickou špičkou a umožní výrazně zvýšit přepravní kapacitu i kvalitu celé sítě,“ vysvětluje Daniel Mareš, generální ředitel WEDO s mnohaletými zkušenostmi z DPD.

WeDo zdroj: WeDo

V následujících dvou letech poputují další stovky milionů korun na rozšiřování a modernizaci stávajících dep, čímž vzroste celková kapacita sítě. Zároveň dojde k rozvoji klientského portálu a rozhraní pro zákazníky, které půjdou ruku v ruce s rozvojem zaměstnanců a kvalitou obsluhy zákazníků na kontaktních místech a při kontaktu s kurýry.

Rozšiřovat se budou i výdejní boxy služby WEDO, které se poprvé objevily letos na jaře. Daniel Mareš s nimi má nemalé plány: „Cílem je, aby výdejní boxy byly k dispozici zhruba do 5 minut od domova zákazníka. V takovém případě je vhodné mít jich v síti alespoň 1000. Cest k tomu je více, budování vlastních boxů i spoluprací s partnery.“

WEDO v neposlední řadě začíná pokukovat po možnostech v zahraničí. Již v únoru otevřelo depo na Slovensku v Bratislavě, kde je důvěra vkládána v organický růst služby. Zhruba do pěti let se ale chce stát významným hráčem v celé střední a východní Evropě. „V ostatních zemích regionu se díváme spíše na akvizice již zavedených místních firem nebo možnosti různých partnerství, joint venture a podobně,“ uzavírá oznámení Daniel Mareš.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články