Elektrické koloběžky Bolt už míří i do ulic Hradce Králové

9. 7. 2021 – 14:29 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

Elektrické koloběžky Bolt už míří i do ulic Hradce Králové
zdroj: Foto: Bolt

Evropský specialista na doručování a přepravu osob Bolt rozšiřuje svou nabídku služeb v Hradci Králové o stále populárnější elektroběžky.

Přepravní platforma Bolt rozšiřuje působiště své koloběžkové dopravy o východočeskou metropoli Hradec Králové. Dosud tam nabízela pouze možnost přepravy osob přivoláním automobilového odvozu, ale nově si tamější pěší budou moci pronajmout elektrické koloběžky a přepravovat se sami po městě.

Bolt s magistrátem města vybírá 100 stanovišť, která by se po pilotním startu měla stát domovem 200 koloběžkám. Ty si budou zájemci najímat skrze mobilní aplikaci, která jim po ukončení jízdy naúčtuje 2,50 Kč za každou minutu užívání koloběžky.

Aplikace uživatele před první jízdou seznámí se zásadami bezpečného pohybu v městském provozu, tedy kterak se s koloběžkami nesmíte prohánět po chodníku. Měli byste využívat silnice a cyklostezky. Aplikace si rovněž pohlídá vaše parkování – koloběžku nemůžete zanechat, kde se vám zlíbí, ale pouze na předem určených místech. Jinak se vám jízda neukončí a minutová sazba poběží dál.

Koloběžky Bolt jsou dále dostupné v českých městech Brno, Ostrava, Pardubice, Liberec a Boskovice. Během letošního léta se k nim ale přidá spousta dalších měst v rámci závazku platformy Bolt stát se v roce 2021 největším poskytovatelem služeb mikromobility v Evropě provozujícím 130 tisíc koloběžek ve více než sto městech.

Bolt je už v tuto chvílí přední evropskou přepravní platformou s více než 50 miliony uživatelů ve více než 40 zemích Evropy a Afriky. Vedle přepravy osob na koloběžkách a v autech nabízí i sdílení vozidel carsharing, bicykly, rozvoz jídla a doručování zásilek. A v rámci závazku platformy snížit svou ekologickou stopu jsou všechny její jízdy 100% uhlíkově neutrální.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články