DoDo nově spolupracuje s Penny. kurýr potraviny nejen rozváží, ale i sám kompletuje objednávku

2. 11. 2021 – 14:50 | Transport | Patrik Hajda | Diskuze:

DoDo nově spolupracuje s Penny. kurýr potraviny nejen rozváží, ale i sám kompletuje objednávku
zdroj: DoDo

Novým trendům se přizpůsobuje i obchodní řetězec Penny, který spouští rozvážení potravin. Za partnera si vybral specialistu na slovo vzatého – startup DoDo. Ten s Penny zároveň testuje sestavení objednávky kurýrem.

Logistický startup DoDo přidává k silnému zástupu partnerů své rozvážkové služby DoDo Fresh nového hráče. Vedle rozvážení potravin pro obchodní řetězec Tesco, onlinový supermarket Košík.cz a nový potravinový eshop Tomato začíná rozvážet potraviny také pro obchodní řetězec Penny, který nastupuje na tento trend posílený probíhající pandemií.

„Chceme být lidem blíž. Poslední rok a půl změnil nákupní chování lidí a my jim chceme nabídnout alternativu k nákupu v našich kamenných obchodech. Ty vždy byly, jsou a budou pro nás základem, ovšem reagujeme na potřeby a požadavky zákazníků, a proto jsme připravili projekt Pennydomu.“  komentuje start projektu Jens Krieger, generální ředitel Penny.

Nákup přes tuto službu můžete objednat až tři dny předem a nejrychleji vám bude doručen dvě hodiny po objednání. Spolupráce není v tomto směru nová jen pro Penny, ale i pro DoDo. Ten totiž touto cestou testuje novou aplikaci, díky které zkompletuje objednávku sám kurýr, který jí následně rozváží. To znamená, že kamenný obchod není e-shopovou objednávkou nijak zatížen a nepotřebuje pro účely rozvozu zaměstnávat další pracovníky.

Celá spolupráce je momentálně testovaná na území Plzně. Když se osvědčí, bude se zvažovat rozšíření do dalších měst, kde je Penny přítomné. DoDo má v současné chvíli na 1 800 kurýrů a 800 vozidel poháněných zemním plynem (a touží po plné elektrifikaci), s jejichž pomocí zajišťuje logistiku nejen na území České republiky, ale i na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Bulharsku.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články