Do Prahy dorazil startup, co vás zbaví těžkých kufrů

14. 7. 2022 – 11:00 | Transport | Adam Homola | Diskuze:

Do Prahy dorazil startup, co vás zbaví těžkých kufrů
zdroj: Foto: LUGGit

Pokud jste někdy cestovali, znáte to jistě sami. Jeden z těch nejméně příjemných zážitků na dovolené je tahání se s velkými a těžkými zavazadly, když je zrovna vůbec nepotřebujete.

Obzvláště hned po příjezdu na místo a těsně před odletem. To nyní řeší startup LUGGit, který čerstvě dorazil i do Prahy.

S pomocí aplikace LUGGit si totiž jednoduše najdete místního kurýra, kterému aplikace přezdívá Keeper. Ten vás najde (poznáte ho podle speciální oranžové vesty s jmenovkou), zavazadla převezme a uschová je na bezpečném místě. Následně vám je na domluveném místě zase předá.

LUGGit tak řeší hlavně dobře známé situace, kdy už musíte vyklidit pokoj v hotelu, nebo pronajatý byt třeba přes Airbnb, jenže letadlo, či jiný dopravní prostředek vám letí třeba až za pár hodin. Díky aplikaci se tak můžete zbavit kufrů, pohodlně ještě pár hodin prozkoumávat město a netahat s sebou těžká zavazadla.

Aktuální polohu zavazadel můžete navíc sledovat v reálném čase v aplikaci. Praha je pro LUGGit nová a poměrně exkluzivní, neboť se řadí jen k hrstce evropských měst, kde aplikace funguje: Porto, Vídeň, Barcelona, Lisabon a nově právě i Praha.

LUGGit myslí i na případné komplikace, byť na ně tedy nemyslí nijak zvlášť honosně. Pokud by se totiž Keeper s vrácením zpozdil, dostanete zpátky výši zaplaceného poplatku za úschovu. Zatímco pří ztrátě zavazadla by vás startup odškodnil jen deseti eury za každý kilogram.

Ani jedno z toho moc utěšující není, protože pokud cestujete do cizí země a někdo vám ztratí či snad ukradne všechna zavazadla, je vám v dané chvíli pár eur v podstatě k ničemu. Na druhou stranu má ale aplikace zatím velice pozitivní hodnocení a reakce uživatelů, tak se snad problémy tohoto typu často nestávají.

Zdroje:

Nejnovější články