Společnost Pfizer hledá v České republice startupy inovující zdravotnictví a farmacii

7. 10. 2021 – 10:15 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Společnost Pfizer hledá v České republice startupy inovující zdravotnictví a farmacii
zdroj: pfizer.com/

Přední světová biofarmaceutická společnost Pfizer zabývající se výzkumem a vývojem léčiv vidí budoucnost v inovativních startupech. Nově je hledá v České republice.

Společnost Pfizer se dostala do širšího povědomí Čechů díky své vakcíně bojující s covidem-19, ale k zájmům firmy patří obecně výzkum a vývoj léčiv pro nejrůznější onemocnění. Poslední měsíce ale ukázaly, že je do takového procesu potřeba zapojit co nejvíc odborníků, a proto společnost vůbec poprvé otevírá v České republice dveře startupům.

„Pandemie naplno ukázala, jak významnou roli hrají inovace a digitální technologie v oblasti zdravotní péče a farmacie. Ve společnosti Pfizer si uvědomujeme, jak konkrétní inovativní řešení posouvají medicínu dopředu a zlepšují každodenní život pacientů, proto je chceme podpořit na cestě k úspěchu,“ říká Ing. Roman Jelínek, ambasador projektu ze společnosti Pfizer Česká republika.

Společnost Pfizer má již po světě síť hubů, které startupům pomáhají. Jedním z příkladů je i berlínský Pfizer Healthcare Lab, který spolupracuje mimo jiné s dánským starupem Cortrium, jež vyvíjí mobilní řešení pro sledování srdečního rytmu.

Pražský Pfizer Healthcare Lab nyní hledá české startupy s inovacemi v oblasti zdravotnictví a farmacie, které se mohou hlásit do 15. října prostřednictvím webových stránek. Z přihlášených startupů bude vybráno 10 finalistů, kteří mohou získat přístup k síti odborníků společnosti, mentoring, marketing a komunikaci či budou propojení se správnými partnery.

O finalistech rozhodne porota složená ze zástupců firmy Pfizer a českého startupu Leadspicker, který první jmenované pomáhá s mapováním české startupové scény.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články