Společnost Analytics Data Factory představuje NEOData, unikátní real-time službu pro sjednocení a analýzu dat napříč systémy a technologiemi

28. 7. 2023 – 8:00 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Společnost Analytics Data Factory představuje NEOData, unikátní real-time službu pro sjednocení a analýzu dat napříč systémy a technologiemi
zdroj: Tisková zpráva

Česká společnost Analytics Data Factory, která je expertem na správu a využití firemních dat, představuje svůj nový produkt NEOData, službu pro získávání, zpracování a vyhodnocování dat napříč systémy a technologiemi. Inovativní služba dokáže pomoci firmám všech velikostí sjednotit data z různých zdrojů – aplikací, internetových stránek, databází apod. a efektivně je využít k dalšímu rozvoji podnikání. 

To vše navíc v reálném čase v řádu milisekund. Díky NEOdata tak firmy mohou snadno zachytit podvodné finanční transakce, předpovídat chování zákazníků nebo zrychlit a automatizovat své interní procesy. Pro využití produktu NEOData přitom není potřeba žádný dodatečný hardware nebo licence, vše je poskytováno formou služby a tehdy, kdy to zákazník skutečně potřebuje.

„Pro společnosti všech velikostí napříč trhem může být problémem, že uchovávají data v různých zdrojích, aplikacích, na webových stránkách nebo v databázích a neumí nebo technologicky nedokáží zajistit jejich propojení,“ říká Kamil Mahdal, zakladatel a CEO společnosti Analytics Data Factory. „Naše nová all-in-one služba NEOData tento problém řeší a získaná data navíc dokáže pokročile zpracovat a vyhodnocovat. Případů využití je nepřeberné množství a odvíjí se od potřeb a požadavků jednotlivých zákazníků,“ doplňuje Kamil Mahdal.

NEOData je nástroj, který dokáže v řádu milisekund propojit surová data z různých zdrojů, zachytit anomálie, ale i vzorce a trendy, a na základě automatického vyhodnocení v reálném čase poskytnout zákazníkovi potřebné výstupy. Zároveň dokáže replikovat a distribuovat data a události do různých systémů v jeden okamžik. Službu NEOData využijí společnosti z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, průmyslu a výroby, retailu, veřejných služeb i mnoha dalších.

Produkt NEOData funguje na základě modelu RaaS (Result as a Service), nejedná se o platformu, ale o all-in-one službu, kterou mohou zákazníci využívat pouze tehdy a v takovém rozsahu, v jakém potřebují. V rámci produktu NEOData je zahrnuta licence, podpora 24/7 i proaktivní dohled a konzultace. Zákazník nemusí alokovat vlastní hardware ani personální zdroje a platí pouze za reálně využité služby na principu pay-as-you-go. Samotná implementace řešení je navíc oproti platformě velice rychlá.

Po řešení Food Save, které společnost ADF představila na jaře letošního roku, je NEOData dalším produktem, který staví na dlouholetých zkušenostech firmy v oblasti pokročilé analýzy a zpracování dat a na spolupráci s předními světovými technologickými společnostmi, jako je SAS, VMware, Dell a další.

Více informací o službě NEOData je k dispozici na webových stránkách www.neodatabyadf.cz. 

O společnosti Analytics Data Factory:

Analytics Data Factory je na českém trhu dodavatelem a správcem řešení postavených na analytických technologiích společnosti SAS včetně veškerého navazujícího ekosystému, jako je hardware, operační systémy, databáze, vývojový a verzovací software, messaging infrastruktura nebo big data platformy. Analytics Data Factory se primárně specializuje na oblasti, ve kterých dle referencí poskytuje služby na špičkové úrovni. Jedná se především o oblast aktivního řízení vztahu se zákazníky v reálném čase (CRM), prevence vzniku podvodů v reálném čase, zpracování signálů a rozpoznávání obrazu v reálném čase, pokročilé analytiky na velkých a streamovaných datech, stabilizace a refaktoring / reverzní inženýrství a migrace a stabilizace systémových a integračních platforem. Mezi klienty patří Komerční banka, Česká podnikatelská pojišťovna, pojišťovna Kooperativa, Home Credit, a další. Více informací o společnosti je k dispozici na www.byadf.cz.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články