SoftVision spouští regulovaný fond využívající plně automatizované obchodování kryptoměn

7. 4. 2022 – 16:45 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

SoftVision spouští regulovaný fond využívající plně automatizované obchodování kryptoměn
zdroj: Profimedia

Český technologický startup SoftVision spouští nový regulovaný hedge fond p-hat, který bude využívat tradingový systém vyvinutý a používaný startupem k obchodování kryptoměn s pomocí umělé inteligence.

P-hat fond navazuje na SoftVision fond, který od svého spuštění v lednu 2018 dokázal znásobit vložené prostředky více než 40krát a výrazně tak překonal růst Bitcoinu i celého indexu kryptoměnového trhu.

SoftVision již ale přerostl možnosti alternativního fondu a dospěl do velikosti, kdy je založení regulovaného subjektu přirozeným a nezbytným krokem pro dlouhodobé fungování. Společnosti to umožní být důvěryhodným partnerem pro nové a stávající investory.

Cílem nového fondu je mít do konce roku pod správou více než 100 milionů dolarů (přes 2 miliardy korun). Cílit bude kromě domácích i na zahraniční investory a je určen širšímu okruhu kvalifikovaných investorů s minimální investicí 100 tisíc dolarů (přes 2 miliony korun).

Fond nabízí vyšší standard právní ochrany spolu s jistotou, že vložené prostředky budou spravovány v souladu se světovými standardy obhospodařování investičních fondů, auditovány renomovanou auditorskou společností a pod dohledem příslušného orgánu dohledu.

„Kryptoměny i přes geopolitické krize nabízí lukrativní investiční příležitost. Kryptoaktiva mohou navíc sloužit jako pojistka proti růstu inflace. Kryptoměny obecně nabízí příležitost ke zvýšení zisku a snížení míry rizika portfolia, protože jejich výnosy nejsou mnohdy korelovány s tradičními aktivy, jak nám v současnosti ukazuje růst Bitcoinu v reakci na válku na Ukrajině,“ říká CEO a zakladatel SoftVision Petr Fiala a dodává: 

„Volatilní trh kryptoměn vytváří velké obchodní příležitosti. Stačí „pouze“ správně odhadnout, jakým směrem se vydá trh, a pak levně nakoupit a draze prodat. Naše řešení se již roky učí trh predikovat tak, abychom vytvořili co nejvyšší zisk pro naše investory, ideálně v řádu desítek až stovek procent zhodnocení ročně, což je naše ambice, kterou se nám v minulosti dařilo plnit.“ 

Řešení startupu SoftVision je založené na analýze časových řad a predikování budoucího vývoje prováděném pomocí neuronových sítí. Tradingový systém je plně automatizovaný, nevyžaduje žádné lidské zásahy a je schopen obchodovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Díky tomu se výrazně snižuje prostor pro lidskou chybu a úsudek ovlivněný emocemi.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články