Startup SoftVision 40krát znásobil svůj kapitál díky kryptoměnám obchodovaným umělou inteligencí

25. 1. 2022 – 14:43 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Startup SoftVision 40krát znásobil svůj kapitál díky kryptoměnám obchodovaným umělou inteligencí
zdroj: Profimedia

Startup SoftVision využívající k obchodování kryptoměn datovou analýzu a machine learning bude po čtyřech letech testování otevírat nový fond pro širší okruh investorů.

Datový analytik se specializací na neuronové sítě Petr Fiala od roku 2018 provozuje společnost SoftVision, která vyvíjí systém automatizovaného algoritmického obchodování kryptoměn s využitím umělé inteligence a strojového učení.

Stejnojmenný fond od svého spuštění v lednu téhož roku dokázal znásobit kapitál více než 40krát a výrazně tak překonal růst ostatních kryptoměn včetně Bitcoinu. Celkové množství prostředků obchodovaných přes SoftVision přesáhlo koncem minulého roku 750 milionů korun.

Výhodou fondu SoftVision je, že je plně automatizovaný a zcela nezávislý na lidském faktoru. Tím pádem je schopný obchodovat 24 hodin denně 7 dní v týdnu a výrazně omezuje prostor pro lidskou chybu a úsudek ovlivněný emocemi.

Celé řešení umělé inteligence je založené na analýze časových řad a predikování budoucího vývoje cen prováděném pomocí neuronových sítí. Od jara roku 2019 se na výsledcích tradingového systému mohou podílet externí investoři z úzkého kruhu.

Ale již v tomto únoru dojde ke spuštění nového regulovaného fondu p-hat, který nebude omezen maximálním množstvím prostředků, které může spravovat, čímž bude umožněna účast širšímu kruhu kvalifikovaných investorů. Tento fond přitom bude využívat čtyřmi lety prověřený tradingový systém SoftVision.

„Alternativní fond nám velmi dobře sloužil v počátcích našeho fungování, kdy většina našich investorů byla z okruhu rodiny a známých. Nyní jsme přerostli možnosti, které nám poskytoval alternativní fond a dospěli do velikosti, kdy je založení regulovaného subjektu přirozeným a nezbytným krokem pro dlouhodobé fungování, který nám umožní být důvěryhodným partnerem pro naše investory,“ říká zakladatel startupu Petr Fiala.

Fiala se dále pochlubil čísly, kdy výsledky tradingu dosáhly od roku 2018 zhodnocení 4600 %, přičemž 250 % připadalo na loňský turbulentní rok. Během těchto čtyř let startup zaznamenal jen jeden ztrátový kvartál, zatímco Bitcoin jich měl hned sedm.

Startup SoftVision neprovozuje jen automatizované obchodování kryptoměn, ale své prsty má i ve zdravotnictví. Se svým softwarem AIDoctor s pomocí umělé inteligence předpovídá například závažnost onemocnění covidem na základě osobní anamnézy.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články