Investoři z Mitonu vstupují do kryptoměnové burzy Coinmate a platební brány Confirmo

21. 1. 2022 – 9:30 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Investoři z Mitonu vstupují do kryptoměnové burzy Coinmate a platební brány Confirmo
zdroj: Miton

Investiční skupina Miton rozšiřuje svůj fond o české sesterské společnosti Coinmate a Confirmo zaměřené na kryptoměny.

Investiční skupina Miton oznámila rozšíření svého fondu Miton C zaměřeného na kryptoměny o dvě české sesterské společnosti Coinmate a Confirmo. Výše investice se pohybuje v řádech desítek milionů korun a jejím cílem je zpřístupnit bezpečné investování do kryptoměn co největšímu počtu lidí.

Coinmate založili již v roce 2014 Daniel Hruška (na titulní fotce vlevo) a Roman Valihrach (vpravo) a postupně z ní vytvořili největší českou kryptoměnovou burzu. To proto, že ji skrze jednoduchost a bezpečnost zpřístupnili prakticky komukoliv se zájmem o čím dál tím populárnější investiční alternativu.

Za uplynulých sedm let se skrze Coinmate zobchodovaly kryptoměny za 18 miliard korun a 660 milionů eur. Denní objem transakcí přesahuje 1 milion eur, za což jistě vděčí 80 tisícům uživatelů, z nichž velkou část tvoří Češi.

Confirmo je pak platební brána, která firmám umožňuje platby v kryptoměnách. K zákazníkům Confirma se řadí například Alza, Pilulka a Prusa Research. Přes Confirmo ročně proběhnou obchody za 1,5 miliardy korun.

Obě společnosti chtějí být jakýmsi majákem v blížící se době. Očekává se totiž přísun dalších blockchainů, web3 aplikací, nových investičních nástrojů, či takzvaných stablecoinů a krypto prostředí tak bude čím dál složitější.

„Čím víc bude kryproměnové prostředí komplexní, tím více budou běžní uživatelé i firmy potřebovat důvěryhodného partnera, který jim vše zjednoduší a řadu věcí vyřeší za ně. Věřím, že se nám společně podaří takové značky vybudovat,“ komentuje za Miton C investici Nikos Balamotis.

Podle něj má Coinmate potenciál stát se jedním z největších crypto onramp v Evropě (místem, kudy se lidé ke kryptu dostanou). S nadsázkovou hovoří o „České spořitelně pro krypto. Confirmo podle něj zase může mít význam v globálním měřítku, co se přijímání plateb v kryptoměnách týče.

A co si od spolupráce slibují zakladatelé těchto startupů? Předně možnost skrze investici splnit blížící se nové podmínky evropských a českých regulátorů kryptoměnových trhů, které podnikání v tomto průmyslu zpřísní. Zároveň z toho může plynout nová spolupráce s bankovními i nebankovními institucemi.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články