Prusa Research kupuje americký Printed Solid. Bude tak blíž tamějším zákazníkům

18. 5. 2022 – 16:41 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Prusa Research kupuje americký Printed Solid. Bude tak blíž tamějším zákazníkům
zdroj: Prusa Research | Josef Průša (Prusa Research) a David Randolph (Printed Solid)

Český startup Prusa Research je po akvizici Printed Solid blíž svým americkým zákazníkům a usnadňuje si tak práci s exportem svých produktů zaměřených na 3D tisk.

Česká technologická společnost Prusa Research zabývající se 3D tiskem kupuje americkou společnost Printed Solid, která se za mořem stará o prodej 3D tiskáren. Prusa Research se tím dostane blíž svým americkým zákazníkům bez nutnosti budovat vlastní americkou pobočku.

„Chceme rozšířit naše působení za velkou louží – tedy zlepšit dostupnost tiskáren, součástek, příslušenství a služeb. Začínáme nejprve s B2B, edukativními a státními sektory, ale časem bychom rádi nabídli i možnost údržby a servisu našich tiskáren přímo v Printed Solid i pro všechny ostatní,“ uvádí k akvizici zakladatel Prusa Research Josef Průša.

Česká společnost má ve Spojených státech velkou klientelu, díky které ví, že dostupnost jejích produktů na tamějším trhu patří k nejdiskutovanějším nedostatkům. Problém je jak s posíláním objemných zásilek, tak i těch malých, kde jsou vyšší náklady na dopravu. Prusa Research si sice dokázal vyjednat poměrně rychlé odeslání objednávky do Ameriky, ale s pobočkou přímo na místě se to nedá rovnat.

Printed Solid přitom nečekají žádné velké změny. Na pozici ředitele zůstane David Randolph, který bude nadále prodávat vlastní filament Jessie i tiskárny a příslušenství jiných výrobců. Těch pár změn je pouze pozitivního rázu.

„Printed Solid v průběhu tohoto roku posílí tým a navýší i skladové kapacity, abychom je mohli zásobit naším zbožím – především drobnějšími věcmi, které nejvíc ovlivňuje cena za dopravu z Evropy. Samozřejmě bychom rádi začali rychleji a s větším záběrem (například 3D tiskárnami), ale bohužel se stále ještě potýkáme s nedostatkem součástek na stavbu v důsledku přetrvávající krize,“ komentuje Průša.

Startup Prusa Research nedávno spustil nový web Printables.com, který slouží jako objemná databáze 3D modelů pro majitele všech druhů tiskáren. Josef Průša rovněž posunul své podnikání na novou úroveň, když během pandemie otevřel přidružený startupový akcelerátor PrusaLab, který vzal pod svá křídla například Posedla a Vanilla Robotics.

Zdroje:

Nejnovější články