Nectain digitalizuje dodavatelský řetězec leteckého paliva v USA. Spoluprací s EVO Fuels startuje novou specializaci na letecký průmysl

14. 11. 2023 – 10:00 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Nectain digitalizuje dodavatelský řetězec leteckého paliva v USA. Spoluprací s EVO Fuels startuje novou specializaci na letecký průmysl
zdroj: Tisková zpráva

Low-code platforma Nectain nově navazuje spolupráci s americkou společností EVO Fuels LLC. Ta dodává letecké palivo pro nepravidelné lety, včetně soukromých letadel, nákladních charterových letadel a vojenských letadel provozovaných po celém světě. Platforma Nectain za oceánem nasadila své řešení pro inteligentní rozpoznávání dokumentů a pomůže tak s digitalizací převážně papírového odvětví.

Nectain firmě EVO Fuels pomůže snižovat náklady, zvýší efektivitu procesů a lidem ušetří hodiny času. Společnost tak dokázala variabilitu a flexibilitu svého řešení. Dokáže ho totiž nasadit na úzkoprofilový segment, jako je třeba letecký průmysl. Právě v něm má také ukrajinská společnost řízená z Česka velké ambice. Po úspěšném etablování v tuzemsku tak Nectain začal dobývat trh ve Spojených státech.

„Navázání spolupráce s americkou firmou určitě považujeme za velký úspěch. Zásadní pro nás ovšem je, že jsme dokázali rychle doručit řešení, které opravdu pomůže zefektivnit veškeré procesy a ušetřit lidem čas. Zároveň jsme si dokázali, že pro nás není problém nasadit Nectain na nichový segment, kdy jsme museli software trénovat na velmi specifických datasetech. Díky tomu máme ale nyní unikátní možnost oslovit i další společnosti v leteckém průmyslu, a to nejen v USA. Už dnes tak jednáme o další potenciální spolupráci,“ komentuje Roman Olejnikov, CEO Nectain.

„Platforma Nectain ušetří společnosti EVO tisíce lidských hodin, protože prakticky eliminuje potřebu zadávání dat. Čas našeho týmu je pro společnost EVO nejcennějším zdrojem. Nectain nás zbavil opakujících se úkolů a umožnil nám soustředit se na životně důležité záležitosti, což výrazně zlepšilo celkový růst společnosti,“ vysvětluje CEO EVO Fuels Victor Polyak.

Otevřené dveře na palubu

Historie společnosti EVO Fuels sahá až do začátku 90. let, kdy se stala průkopníkem v oblasti VIP handlingu a dodávek paliva na Blízkém východě. Odsud však urazila dlouhou cestu a v současnosti svými službami pokrývá prakticky celý svět. V současnosti EVO Fuels poskytuje software pokrývající široké spektrum služeb v oblasti letectví pro společnosti z žebříčku Fortune 1000. Nectain tak prostřednictvím společnosti EVO Fuels získává partnera, který mu otevírá specializovaný globální trh.

„V současnosti v rámci spolupráce zpracováváme tisíce různých dokumentů měsíčně. Naše kapacity jsou však výrazně vyšší, Nectain totiž zvládne pojmout až exabyty dat. Nejsme však zaměření pouze na rozpoznávání dokumentů. Zvládneme integrovat i řadu dalších procesů a jsme velmi flexibilní. Například nasazení řešení pro EVO Fuels nám trvalo pouhé dva měsíce. I proto jsem přesvědčený, že naše ambice ovládnout velkou část leteckého průmyslu nejen v USA není přehnaná. Jen pro představu uvedu, že už v příštím sprintu dokážeme jen s funkcí IDP (intelligent document processing) bez problémů zpracovávat v rámci sítě leteckých společností až desítky milionů dokumentů za měsíc,“ uzavírá Olejnikov.

Více o Nectain

Rychlost a kvalita rozhodnutí může znamenat rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem – ukrajinská low-code platforma Nectain proto nad nimi firmám dává plnou kontrolu. Pomocí certifikovaných nástrojů na modelování situací, procesů a rozhodování dokážou vedení a klíčové osoby snadno nastavovat automatizovaný sled událostí ve firmě (dokumentace, sales, HR, vývoj). A jde to i bez vendor-locku, hlubokých technických znalostí, nákladů na konzultace či složitý vývoj. Mezi klienty Nectain patří například ukrajinská státní správa, energetické společnosti či banky. V roce 2022 byla firma nucena urychlit svou expanzi a přesunout sídlo do Prahy. Odtud buduje software s globálními ambicemi. Nectain náleží do technologické skupiny Intecracy, která čítá celkem 450 zaměstnanců a mezi její klienty patří Siemens, Cority a celá řada dalších nadnárodních skupin.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články