Lemonero ve spolupráci s Comgate oficiálně spouští službu Podnikatelský úvěr

6. 12. 2022 – 11:05 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Lemonero ve spolupráci s Comgate oficiálně spouští službu Podnikatelský úvěr
zdroj: Foto: Lemonero

Fintech startup Lemonero, poskytovatel embedded financování pro malé a střední e-shopy, ve spolupráci s Comgate oficiálně spouští službu s názvem Podnikatelský úvěr. Služba zjednoduší přístup k potřebnému kapitálu tisícovkám podnikatelů. Lemonero se ovšem nerozšiřuje jen v nabídce služeb, ale také ve svých hranicích. Nedávno totiž vstoupilo do Nizozemí.

Poptávka po službách nabízejících výhodné úvěry online obchodníkům v poslední době roste. Zájem je o ně především kvůli snadné a rychlé online žádosti. Podnikatelé tak nemusí zdlouhavým schvalovacím procesem na úvěry čekat. Fintech společnost Lemonero věnující se růstovému financování e-shopů nyní ve spolupráci se společností Comgate, poskytovatelem platebních bran a terminálů, oficiálně zahajuje spuštění služby Podnikatelský úvěr, založené na principu rychlého úvěru s výhodnou úrokovou sazbou 0,99 % měsíčně. 

Firmy využitím Podnikatelského úvěru získají potřebný kapitál od 30 tisíc do 1 milionu korun sjednáním online již během 10 minut.  Výše úvěru závisí na objemu transakcí u Comgate za poslední 3 měsíce. Většina poskytovaných úvěrů navíc nepožaduje ručení. Splácení úvěru probíhá jednou měsíčně po dobu 3, 6 nebo 12 měsíců s možností bezplatného předčasného splacení.

“Peníze pro své podnikání potřebuje stále více online obchodníků. Důležitá je pro ně snadná žádost, rychlost a vysoká možnost úspění. Český trh bohužel postrádá dobrá řešení k externímu financování a růst firem a e-shopů je brzděn právě nedostatkem zdrojů. Službami jako Podnikatelský úvěr ve spolupráci s Comgate usnadňujeme přístup k takovému kapitálu a přinášíme ho podnikatelům v podstatě na talíři,” říká Jan Laštůvka, zakladatel a CEO Lemonera.

Úvěr poskytovaný tímto způsobem pomůže více než 13 000 podnikatelům s rozvojem jejich podnikání. Konkurenční výhodou služby je rychlé sjednání, ke kterému není potřeba dlouhá historie firmy ani finanční výkazy, stačí pouze občanský průkaz. Smlouva se uzavírá elektronicky a jejím schválení projde až 82 % všech žádostí.

„Z předvánočního průzkumu, který jsme provedli mezi podnikateli v maloobchodě a službách, vyplynulo, že složitost získání úvěru a výše úroků je pro malé a střední podnikatele často překážkou. Proto považujeme celkovou jednoduchost a férové podmínky nového produktu za velkou výhodu,“ říká ředitel Comgate Jakub Ouhrabka.

Zdroje:
Tisková zpráva, Lemonero

Nejnovější články