Český fintech startup Lemonero půjčující e-shopům získal investici od Komerční banky

17. 6. 2022 – 10:00 | Tech | Adam Homola | Diskuze:

Český fintech startup Lemonero půjčující e-shopům získal investici od Komerční banky
zdroj: Foto: Lemonero

Fintech Lemonero půjčující peníze e-shopům získal investici ve výši zhruba 300 milionů korun od KB SmartSolution, dceřiné firmy Komerční Banky.

KB SmartSolutions vkládá peníze do firmy skrze ekvitní a dluhové financování. Cílem Lenovera je využít investici pro expanzi do zahraničí. Nejprve bude na řadě Francize a Nizozemsko, v řadě druhé pak německy mluvící země a východní Evropa.

Lemonero se zaměřuje na financování e-shopů, kterým dokáže půjčit už do 24 hodin. Zda má půjčka smysl si firma vyhodnotí skrze analýzu umělé inteligence společně s datovou analýzou. Lemonero uvádí, že až 80 procent všech žádostí je schváleno.

Mezi partnery má Lemonero například i velikány jako Alza či Mall.

„Cílem Lemonera je podpořit malé a střední e-shopy kapitálem, který jim pomůže v růstu a zabrání zbytečnému krachu. Dnes víme, že až 60 procent e-commerce hráčů předčasně skončí kvůli nedostatku nebo nedostupnosti externího kapitálu, což je velký problém SME trhu,“ uvedl zakladatel a ředitel Lemonera Jan Laštůvka.

Lemonero jako takové je zatím ztrátové, neboť veškeré tržby putují zpátky do firmy, od budování týmu až po expanzi. Do černých čísel by se chtěla firma dostat do dvou let, klíčovou roli v tom má hrát právě expanze.

Zdroje:
Tisková zpráva, Lemonero

Nejnovější články