Investoři Hastík a Jalloul rozjíždějí vlastní fintechový startup Flowpay.io. Chtějí změnit trh financování

22. 10. 2021 – 16:22 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Investoři Hastík a Jalloul rozjíždějí vlastní fintechový startup Flowpay.io. Chtějí změnit trh financování
zdroj: Flowpay.io

Z investora startupistou. Dvojice Hastík a Jalloul začínají s modernizací trhu financování s pomocí cloudových technologií.

Daniel Hastík působí jako mentor, investor a parter ve skupině Nextech Ventures. William Jalloul založil vlastní investiční kancelář WJ Ventures. Společně se rozhodli přejít na druhou stranu barikády. Po investicích do nejrůznějších startupů rozjíždějí svůj vlastní podnik Flowpay.io, s nímž chtějí otřást zastaralým trhem s financováním.

“Tradiční finanční instituce využívají zastaralých metod, jako je například analýza hospodářských výsledků. Tato data jsou ze své podstaty stará a často absolutně neodpovídají skutečné kondici firem. Náš přístup využívá moderních technologií, včetně strojového učení, aby hodnotil zdraví firem. To nám umožňuje pomáhat klientům okamžitě a s větší dávkou jistoty,” vysvětluje spoluzakladatel startupu Flowpay.io Jalloul.

Flowpay.io využívá dat spolupracujících platforem, jako jsou pokladní systémy, Inventoro.comDropshiping.cz, nebo Fulfillment.cz, aby zhodnotilo bonitu svých klientů na základě operativních dat v reálném čase.

“Čím dál více firem využívá cloudových platforem, aby řídily své účetnictví a zásoby. Tím za sebou zanechávají velké množství dat, které velmi přesně vypovídají o jejich aktuální finanční kondici a růstovém potenciálu. My díky našim partnerům umíme tato data anonymně vyhodnocovat a tím pádem rychle a bez papírování poskytnout financování šité na míru našim klientům,” říká druhý ze zakladatelů Daniel Hastík.

Rozjet Flowpay.io se jim podařilo díky podpoře DataSentics, kteří vypomohli s kódováním technologie, a díky investici půl milionu eur, které do startu startupu poskytla skupina Patero.

Výjimečnost Flowpay.io spočívá i v tom, že je to „white-label“ produkt. Spíše, než aby se pokoušel získávat koncové zákazníky napřímo, tak spolupracuje s majiteli cloudových e-commerce platforem a poskytovatelů platebních řešení. Ti pak mohou nabízet financování svému kmenu uživatelů – služba, kterou by sami jen stěží poskytli bez pomoci partnera. Tato symbióza umožňuje Flowpay.io rychle a dynamicky růst a ovlivnit trh financování skokově, napříč tisíci potenciálních zákazníků najednou.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články