J&T Ventures investuje 70 milionů do virtuálního tréninku hokejistů Sense Arena

20. 5. 2022 – 15:46 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

J&T Ventures investuje 70 milionů do virtuálního tréninku hokejistů Sense Arena
zdroj: Sense Arena

Český startup Sense Arena prorazil v USA svým technologickým řešením tréninku hokejistů ve virtuální realitě. Nezůstane ale jen u hokeje díky nové investici od stávajících i nových investorů.

Český startup Sense Arena provozuje stejnojmenný tréninkový nástroj zaměřený na hokejisty, kteří se tak mohou zlepšovat s pomocí virtuální reality i v pohodlí domova. Studie Univerzity Karlovy a univerzity Steavens Point z amerického Wisconsinu prokázaly, že virtuální trénink je až čtyřikrát efektivnější než trénink na ledě díky své okamžitosti, větší míře opakování a variabilitě nastavení.

Zakladatel Sense Arena Bob Tetiva se se svým nápad dokázal propracovat do té nejdůležitější oblasti – americké NHL. Jeho nástroj využívá na 30 profesionálních hokejových amerických, evropských a kanadských týmů a není cizí ani ve sportovní asociaci NCAA.

Nyní do platformy zainvestoval fond J&T Ventures, a to částkou 70 milionů korun, kterou doprovodili i dosavadní investoři Miton a Syner. Investice poputuje na rozšíření startupu, který chystá nejen podporu nového sportu, ale i sportovní metaverse pro širší sportovní veřejnost. Kanceláře Sense Arena se přitom na obou stranách Atlantiku za poslední půlrok ztrojnásobily.

„Příběh Sense Areny sledujeme už od roku 2018, kdy se stala vítězem soutěže Vodafone Nápad roku. Ohromilo nás, jak suverénně se pak Bob Tetiva se svým týmem dokázal prosadit na severoamerickém trhu, jak rychle během covidových uzávěr přišel s dostupným produktem pro domácí použití, který dnes tvoří většinu prodejů, i to, že už teď má v hledáčku virtuální sportoviště budoucnosti,“ uzavírá Martin Kešner, spoluzakladatel J&T Ventures.

Zdroje:

Nejnovější články