Investiční skupina Pale Fire Capital vstupuje do virtuálního trenažéru cyklistiky Rouvy

6. 8. 2021 – 15:00 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Investiční skupina Pale Fire Capital vstupuje do virtuálního trenažéru cyklistiky Rouvy
zdroj: Rouvy

Český simulátor cyklistických závodů Rouvy našel investora v Janovi Bartovy a jeho společnících ze skupiny Pale Fire Capital.

Rouvy je český trenažér simulující jízdu na bicyklu, který v posledních letech získává na oblibě nejen u nás, ale i v mnoha zemích za hranicemi. Je vhodný jak pro rekreační cyklisty hledající zábavu i za špatného počasí, tak pro vrcholové sportovce, kteří díky němu nevynechají jediný trénink, aniž by přitom opustili pohodlí domova.

K chytrému trenažéru, který si musíte pro možnost vyrazit na virtuální projížďku zakoupit, je připojená ještě aplikace Rouvy, za jejíž užívání platíte měsíčně 325 korun. Pak už vám nic nebrání šlápnout do pedálů a projet se po vámi hledané trase.

Pokud si před sebe navíc dáte ještě televizi, budete mít zážitek okořeněný simulovaným prostředím, kde dokonce uvidíte ostatní jezdce třeba v jednom z mnoha závodů. Svým způsobem tak jde o hru, ale Rouvy se může pochlubit i vážnou spoluprací s oficiálními pořadateli závodů jako La Vuelta, Ironman, Tour de Suisse či Digital Swiss 5.

ROUVY Studio Group 1 zdroj: Rouvy

V aplikaci si ale můžete projet klidně i slavnou Tour de France, přičemž systém rozpozná terén a trenažér vám dá jasně najevo, že teď musíte víc zabrat do kopce či naopak si můžete na chvíli vydechnout při jízdě z kopce.

„Od počátku jsme motivováni myšlenkou reálného cyklistického zážitku přímo doma. Ušli jsme obrovský kus cesty a nyní tento pocit umožňujeme i díky unikátní technologii Augmented Routes. Jsme přesvědčeni, že nabízíme uvěřitelný zážitek a skvělou zábavu, a to chceme dokázat dalším pokročilým, ale i příležitostným cyklistům, triatlonistům a běžcům po celém světě,“ říká Petr Samek, CEO společnosti VirtualTraining (díky CzechCrunch).

Aby se Rouvy mohlo dále zlepšovat a rozšiřovat do dalších zemí, potřebuje finanční injekci, o kterou se nyní postarala investiční skupina Pale Fire Capital, která českou aplikaci zakoupila. Částka sice není známá, ale vzhledem k hodnotě firmy pohybující se v oblasti desítek milionu dolarů ji CzechCrunch odhaduje na vyšší desítky či nižší stovky milionů korun.

Rouvy má v plánu mít do pěti let přes 2 miliony aktivních uživatelů. Současní uživatelé v aplikaci loni najeli 58 milionů kilometrů, letos je to již 49 milionů kilometrů, přičemž vimperská firma doufá, že se jim do konce roku podaří dostat na 150 milionů ujetých virtuálních kilometrů.

Pro Pale Fire Capital řízenou Janem Bartou, Dušanem Šenkyplem, Davidem Holým a Petrem Krajíčkem se nejedná o první vstup mezi sportovní aplikace, jelikož nedávno investovali do české aplikace Sportlito. V jejich portfoliu investic naleznete i Aukro, Favi či Scuk.

Zdroje:

Nejnovější články