Flowpay se stal součástí Techstars

20. 9. 2022 – 11:27 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Flowpay se stal součástí Techstars
zdroj: Foto: Flowpay

Flowpay jako český fintech startup nyní patří do skupiny Techstars a byl vybrán do programu techstars ABN AMRO Future of Finance Accelerator. Program byl oficiálně zahájen 12. září v Amsterdamu a potrvá až do 8. prosince tohoto roku.

Techstars patří mezi dva největší světové akcelerátory. Jejich programem prošlo více jak 3000 tisíce firem, do kterých investuje svůj čas a prostředky již od roku 2006. Zakládá si na filozofii „zakladatel na prvním místě“ a mimo jiné, také propojuje startupy s partnery a investory po celém světě. Mezi startupy, které prošly programem najdete okolo dvaceti unicornů a spoustu známých značek jako je Chainalysis, SendGrid, Alloy, DataRobot, Sendbird a další. Celková tržní hodnota všech projektů Techstars se odhaduje na 71 miliard dolarů a stále roste.

Flowpay je jediným, českým startupem, který se za poslední dobu může tak prestižního programu zúčastnit. Do akcelerátoru zaměřeného na fintechy se přihlásilo více jak 400 společností a Flowpay je jedním z deseti přijatých subjektů.

dashboard_myflowpay zdroj: Foto: Flowpay

Partnerem Amsterdamského akcelerátoru je ABN AMRO, což jedna z největších bank v Nizozemsku s historií a zkušenostmi. Kromě nich se v programu potkají s více než stovkou odborníků na finance, AI, ale i marketing a sales. Díky této příležitosti může Flowpay aktivně spolupracovat s klíčovými lidmi z banky a využívat networku a zkušenosti mentorů z celého světa.

William Jalloul: „Jsem hrdý na to, že jsme byli vybráni do tohoto akcelerátoru zaměřeného na Fintech. Ukazuje nám to, že i české startupy přitahují pozornost globálních hráčů, kteří v produktech, které vytváříme, vidí hodnotu. Techstars a ABN AMRO nám dají příležitost rozvíjet naše podnikání na mezinárodní úrovni a propojí nás s globálními partnery a investory, což je pro nás velmi přínosné.“

Co dalšího se ve Flowpay za poslední dobu událo?

Kromě programu Techstars a přesunu do Amsterdamu, Flowpay poskytl již 2 000 000 euro ve financování pro malé a střední firmy. Mimo to, napojil více jak 10 nových e-commerce platforem a pokladních systémů, které působí nejen lokálně, ale i na mezinárodní úrovni.

Flowpay také vytvořil redesign aplikace a webové prezentace. V aplikaci myFlowpay najde uživatel nově souhrn financování, žádost o nové financování, napojení dalších partnerských platforem a datové insighty. Díky srozumitelné aplikaci, může podnikatel zažádat o financování a projít rychlým schvalovacím procesem, kde systém automaticky vyhodnotí, zda může Flowpay financování poskytnout. Celý proces trvá méně jak patnáct minut a žadatel potřebuje pouze dva identifikační doklady.

V aplikaci se Flowpay soustředí na maximální využití dat, a proto poskytuje podnikům souhrnný přehled a predikce tržeb. Postupem času budou predikce doplněné o srovnání s podniky v okolí, například ve způsobech platby zákazníků, cenách a různorodosti sortimentu.

Zdroje:
Tisková zpráva, Flowpay.io

Nejnovější články