Druhá výzva projektu Technologická inkubace zveřejněna

19. 5. 2023 – 5:11 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Druhá výzva projektu Technologická inkubace zveřejněna
zdroj: CzechInvest

CzechInvest dne 18. května otevřel druhou výzvu úspěšného projektu Technologická inkubace, podávat žádosti bude možné nejpozději od 25. května. Výzva bude otevřena měsíc, tedy do 18. června. Do druhé výzvy, ve které je připraveno celkem 106 mil. korun, se mohou hlásit startupy z oblasti mobility, kreativních průmyslů, cirkulární ekonomiky a ekoinovací a umělé inteligence.

Startupy měly už od 4. května na webu k dispozici předběžnou dokumentaci, kterou si mohly připravovat. Zároveň se mohly hlásit do tzv. pre-inkubace, která jim dává možnost konzultací jejich projektového záměru před jeho oficiálním předložením. Cílem pre-inkubace je připravit klienty na proces podání žádosti. Kromě konzultací svých projektových záměrů mohou firmy v rámci pre-inkubačních schůzek prodiskutovat i odlišnosti od 1. výzvy.

Druhá výzva přináší řadu změn. Tou nejzásadnější je to, že se startupy již nehlásí přes datovou schránku, ale veškerá komunikace probíhá přes informační systém, který lépe a efektivněji pracuje s vysokým počtem přihlášených startupů. Další novinkou je například zjednodušení dokumentů, které jsou nedílnou součástí žádostí.

Projekt Technologická inkubace představuje zásadní investici do budoucnosti českého průmyslu. Předpokládá podporu až 250 inovativních startupů částkou zhruba 680 milionů korun v sedmi klíčových oblastech. Ty jsou vysoce perspektivní pro další ekonomický rozvoj a konkurenceschopnost České republiky.

CzechInvest v letošním roce plánuje realizaci dvou výzev. Třetí výzva je naplánována na září/říjen 2023. Znění aktuální výzvy a další dokumenty naleznete zde.

Zdroje:
Tisková zpráva, CzechInvest

Nejnovější články