Dronetag porazil přes 200 startupů ve výzvě CzechInvest. Bodoval i VOS.health

30. 5. 2022 – 15:09 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Dronetag porazil přes 200 startupů ve výzvě CzechInvest. Bodoval i VOS.health
zdroj: CzechInvest

Agentura CzechInvest vyhlásila vítěze prestižní soutěže CzechInvest Startup Challenge. Z výhry se těší jak startup zviditelňující drony ve vzdušném prostoru, tak aplikace podporující duševní zdraví.

Koncem minulého týdne došlo k vyhlášení vítězů prestižní soutěže CzechInvest Startup Challenge, do níž bylo zařazen 10 z 217 startupů, které se mezi lety 2016 a 2022 zúčastnili akceleračních programů agentury CzechInvest.

Finální desítku tvořily startupy Whalebone, ThreatMark, Sharry, BeiT, BornDigital, Dronetag, Motionlab, Spacemanic, ROI Hunter a VOS.health, jejichž prezentace hodnotila porota složená z náměstka ministra průmyslu a obchodu Petra Očka, ředitelky odboru startupů v CzechInvestu Beáty Vörösové, ředitele Disraptors Tomáše Cironise a ředitelky pro inovace v Deloitte Senty Čermákové.

Ti nakonec rozhodli o vítězi, kterým se stal Dronetag. Tento startup zajišťuje bezpečí letového provozu tím, že skrze své zařízení zviditelňuje drony ve vzdušném provozu a předchází tak jejich srážkám s letadly. Dronetag se díky vítězství v CzechInvest Startup Challenge může účastnit další soutěže Disraptors Summit, dříve SWCS Summit. Více o Dronetag najdete v samostatném článku.

Druhé místo v soutěži obsadil startup ThreatMark, který pomáhá bankám zabezpečit online bankovnictví a předcházet podvodům. A na třetím místě máme proptechový startup Sharry digitalizující správu budov a komunikaci mezi nájemcem a pronajímatelem.

Nakonec si ještě startup VOS.health odnesl hlavní cenu diváků. Aplikaci startupu využilo již na 1 milion uživatelů po celém světě, kteří v ní našli způsob, jak pečovat o své duševní zdraví. A jaké má CzechInvest plány do budoucna?

„České startupy nás neustále překvapují obrovským potenciálem, který nám tato soutěž jasně dokazuje. Nejen proto pro ně chystáme na jejich další podporu největší projekt v historii CzechInvestu s názvem Technologická inkubace. Současná situace ve světě nám ukazuje, jak obrovský význam technologie a inovace mají, a že musíme tyto oblasti nadále podporovat a zaměřovat se na ně,“ uzavírá Petr Očko, který je pověřen řízením agentury CzechInvest.

Zdroje:

Nejnovější články