Automobilist otevírá svou první českou prodejnu. Přijďte si prohlédnout motoristické obrazy

14. 2. 2022 – 8:31 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Automobilist otevírá svou první českou prodejnu. Přijďte si prohlédnout motoristické obrazy
zdroj: Automobilist

Unikátní obrazy zachycující nejrůznější momentky ze světa motorsportu od společnosti Automobilist už nejsou jenom na internetu. Naživo je uvidíte i v první české kamenné prodejně v Praze.

Startup Automobilist se zaměřuje na produkci obrazů o velmi vysokém rozlišení, na nichž se vyjímají nejrůznější sportovní a závodní vozy, ale také slavní závodníci z historie WRC, Formule 1, 24 hodin Le Mans a dalších závodních svátků.

Nedávno se startupu podařilo získat novou investici na svůj další rozvoj od podnikatele Karla Komárka, který si tak zajistil 50% podíl ve společnosti. Nyní Automobilist otevírá svůj vůbec první kamenný obchod v České republice.

Automobilist zdroj: Automobilist

Prodejnu překrásných obrazů najdete v samotném srdci hlavního města Prahy v obchodním centru Palladium, konkrétně v prvním podzemním podlaží. K jejímu otevření došlo minulý pátek za účasti šéfa startupu Pavla Turka, kreativního ředitele Jana Rambouska a experta na NFT Dominica Rice. Automobilist totiž neprodává jen fyzické obrazy, ale i jejich digitální verze formou nezaměnitelných tokenů.

„Naše produkty distribuujeme do téměř 80 zemí světa z centrály v pražských Holešovicích. Proto nám přišlo logické, abychom se dostali blíže i k českým zákazníkům díky kamennému obchodu, který bude na dobře dostupném místě v centru hlavního města. Na návštěvníky čeká ochutnávka našich děl a možnost proniknout do unikátní technologie, díky níž díla vznikají,“ říká Pavel Turek.

Otevření prodejny doprovázelo představení nového obrazu nazvaného „Where It All Began“, tedy „Kde to vše začalo“. Ten zachycuje první a nejslavnější triumf v kariéře slavného závodníka Ayrtona Senny. Na tomto díle strávil tým grafiků v čele s Rambouskem v loňském roce několik tisíc hodin.

Obraz je součástí Sennovy kolekce, kdy několik procent z jejích prodejů putuje Sennově nadaci, která se zabývá vzděláváním brazilských dětí a mládeže. První česká prodejna startupu Automobilist není ale první svého druhu na světě. Nádherné obrazy s automobilovou tematikou si od loňského roku mohou zákazníci prohlížet v mnichovském areálu Motorworld.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články