Obrazová díla s automobilovou tematikou od Automobilist dostala další podporu podnikatele Karla Komárka

2. 2. 2022 – 16:08 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Obrazová díla s automobilovou tematikou od Automobilist dostala další podporu podnikatele Karla Komárka
zdroj: Automobilist

Unikátní fyzické i digitální licencované obrazy aut a historických okamžiků z motorsportu od startupu Automobilist osobně podporuje podnikatel Karel Komárek, který nyní vlastní 50% podíl ve společnosti.

V roce 2018 založená společnost Automobilist se specializuje na velmi kvalitní licencovaná obrazová díla ztvárňující historické okamžiky z motorsportu, ale i auta samotná, která jsou pro mnohé nadšence uměleckým dílem.

Tento startup Pavla Turka, Jana Rambouska a Petra Milerskiho postavil svůj produkt na oficiální spolupráci s předními automobilovými značkami a závodními podniky, přičemž vzniklé obrazy prodává jak v tištěné formě, tak digitálně coby moderní NFT obchodovatelné kryptoměnami.

Automobilist spolupracuje jak s Formulí F1, WRC a 24 hodin Le Mans, tak s Mercedesem, Aston Martinem, McLarenem, Masserati a dalšími. Se společností rovněž spolupracují samotní závodníci jako trojnásobný mistr světa Formule 1 Sir Jackie Stewart či třináctinásobný vítěz Grand Prix a vicemistr světa z roku 2001 David Coulthard.

U zrodu startupu stál známý podnikatel Karel Komárek, který jeho růst soukromě podporuje. Koncem loňského léta svou podporu ještě navýšil skrze investici, která z něj udělala vlastníka 50% podílu ve společnosti.

„Ten projekt jsem si oblíbil od začátku. Byla to hodně intuitivní a osobní volba, díky níž se rozšířily nejen moje byznysové, ale i osobní vazby. Dosavadní výsledky Automobilistu ukazují, že jeho tým je schopen naplnit i další ambiciózní plány. Líbí se mi stávající produkty, a hlavně vize do budoucna,“ uvedl Komárek.

Automobolist investici využije k expanzi na globální trh, od čehož si slibuje oslovení miliard zákazníků. „Jsem přesvědčen, že v příštích třech letech nás čeká zásadní růst. Počítáme totiž s publikem, které zahrnuje 1,3 miliardy majitelů aut, další 1,9 miliardy osob sledujících motoristický sport a 1,5 miliardy lidí, které zaujmou naše budoucí projekty. Jedním z důležitých impulsů je určitě strategická podpora ze strany Karla Komárka,“ přibližuje plány Pavel Turek, generální ředitel firmy Automobilist.

Kromě toho jeho zakladatelé doufají, že se stanou permanentním členem virtuálního světa, tedy Metaversa. Vizí je poskytnout globální komunitě unikátní zážitky ze světa motorsportu, online her a digitálně-fyzické zážitky založené na blockchainu.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články