6. ročník akceleračního programu Perry Talnets nabízí startupům přes 1 milion korun

24. 2. 2022 – 16:30 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

6. ročník akceleračního programu Perry Talnets nabízí startupům přes 1 milion korun
zdroj: Perry Talents

České a slovenské technologické startupy se mohou skrze akcelerátor Perry Talents ucházet o investice, mentoring, zahraniční bootcamp i účast na největší slovenské technologické konferenci ITAPA.

Startupový akcelerační program Perry Talents v březnu zahájí již 6. ročník své soutěže, do níž zve technologické startupy z České republiky a Slovenska ve fázi pre-seedu. Startupy čekají tři intenzivní měsíce vyplněné workshopy s lektory, individuální mentoring s odborníky z různých oblastí, rozhovory s úspěšnými zakladateli firem, networkingové akce a příprava na závěrečnou prezentaci před investory, která se uskuteční v Bratislavě.

Letošní ročník má ale připravených několik novinek. Jednou z nich je možnost získat od organizátorů z Perry Talents 50 tisíc eur, tedy v přepočtu jeden a čtvrt milionu korun. Na tyto peníze si sáhnou vybrané startupy v samotném začátku programu, aby se s jejich pomocí mohli po celou dobu plně soustředit na své projekty.

Druhou novinkou je rozšíření mentorů a investorů o andělské investory z Ameriky, mezi nimiž je i Bob Lesko. „Pocházím ze slovenské rodiny z okolí Prešova, která před mnoha lety emigrovala do Spojených států. Nyní žiji na západním pobřeží USA a za posledních 15 let jsem investoval do společností jako Uber, Pinterest, Twitter, Coinbase, Doordash a mnoha dalších. Rád bych se stal mentorem pro Perry Talents a doufám, že budu pomáhat zakladatelům v oblastech, jako jsou sociální média, fintech, e-commerce a podobná odvětví,“ prozrazuje Lesko.

Perry Talents si dále pro startupy zaměřené na udržitelný rozvoj a zdravotnictví připravili možnost zúčastnit se zahraničního bootcamu. Týden strávený v jiné zemi s podobně smýšlejícími lidmi jim má pomoct v navázání spolupráce, rozšíření sítě kontaktů a výměně zkušeností.

A v neposlední řadě Perry Talents započnou spolupráci s konferencí ITAPA, díky které ty nejperspektivnější a nejinovativnější startupy z oblastí zdravotnictví dostanou příležitost předvést své řešení na dubnové konferenci ITAPA Health & Care.

Zájemci o vstup do aktuálního programu Pery Talents, který je pro startupy zcela zdarma, se mohou hlásit do 28. února 2022. Program bude probíhat v hybridním režimu, kdy workshopy a školení budou probíhat online a akce zaměřené na vytváření sítí spolu se závěrečným Demo Day a prezentacemi na konferenci ITAPA budou přizpůsobeny pandemické situaci.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články