Slovenská platforma Perry Hub si dává za cíl sjednotit startupový ekosystém. Má podporu startupistů i investorů

29. 11. 2021 – 16:20 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Slovenská platforma Perry Hub si dává za cíl sjednotit startupový ekosystém. Má podporu startupistů i investorů
zdroj: Profimedia

Úspěšní startupisté chtějí pomáhat druhým. Platforma Perry Hub od zakladatelů Simplicity je jakousi sociální sítí pro startupisty, investory a mentory, kteří si vzájemně pomáhají k velikosti.

Andrej Krúpa a Juraj Gago stojí za úspěšným startupem Simplicity, který po startu na Slovensku expanduje do Ameriky. Jedná se o online platformu pro komunikaci mezi občany a městem, která je pro dnešní novinku důležitá pouze z hlediska vlastních zkušeností autorů, které hodlají zužitkovat na své nové platformě.

Dvojice již pět let provozuje neziskový startupový akcelerátor Perry Talents, který nyní rozšiřují o platformu Perry Hub, s níž si kladou za cíl sjednotit celý startupový ekosystém. „Komunita startupistů je roztříštěná, proto jsme ji chtěli propojit a učinit funkčnější. Dobře víme, s čím se startupy v našem regionu potýkají, a proto jsme přesvědčeni, že jim nová platforma Perry Hub může výrazně pomoci,“ říká o záměru Andrej Krúpa.

Perry Hub je tedy online nástrojem pro vzájemnou pomoc různých složek v oblasti startupů. Figurují zde například mentoři a lektoři, kteří chtějí prodávat své znalosti. Začínající i zkušení podnikatelé si mohou vzájemně sdělovat své know-how a posouvat tak svůj byznys kupředu.

Členové mohou prostřednictvím platformy také komunikovat, domluvit si schůzku, uskutečnit videohovor nebo se účastnit webinářů a dalších akcí. Mohou se také spojit s potenciálními investory na platformě.

“Digitální startup Perry Hub nám přináší několik výhod. Na této platformě jsou na jednom místě startupy z mnoha oborů, ale v podobné fázi. Proto si navzájem pomáháme, zkoušíme se a inspirujeme. Současně je zde spojení s již zkušenými poradci, kteří nám často otevírají oči a pomáhají nám v oblastech, kde nemáme tolik zkušeností. A samozřejmě v neposlední řadě je tu také výhoda prezentace našeho startupu investorům, kteří jsou také součástí této komunity,” popisuje přínos platformy David Petrbok, zakladatel českého startupu Leepa.

Existenci platformy Perry Hub, jíž podobných je ve světě mnoho, si pochvalují i investoři z českého fondu Nation 1: „Fungující ekosystém transparentně vytváří hodnotu, kterou každý investor ocení, protože ví, že startup má kde sdílet a diskutovat své příběhy,“ říká Martin Bodocký, zakládající partner Nation 1.

Perry Hub vítá slovenské a české startupy, kterým zároveň hodlá pomoci s expanzí do zahraničí. „Postupně budujeme síť partnerů a investorů, kteří se zajímají i o startupy ze Slovenska nebo Česka. Proto jsme přišli s nápadem vytvořit v USA inovační centrum pro startupy z regionu střední a východní Evropy a pomoci jim uspět i na zahraničním trhu,“ říká Juraj Gago.

Centrum vzniká přímo v Mekce startupů, inovací a nových technologií v americkém Silicon Valley, kam zakladatelé platformy již dříve expandovali se svým projektem Simplicity. Zájemci o zapojení do Perry Hubu se mohou hlásit ze stránek Perry Talents. Jakmile budou přijati, vytvoří si profil, v němž uvedou, co hledají nebo naopak poskytují a tím se stanou součástí zamýšleného ekosystému.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články